Velkommen til Vårtur 2024!

Det å starte vårsesongen med tur til svenske herregårder har vist seg å være vellykket. Derfor ingen tvil om at vi velger det i år også. I pinsen går turen til flotte Hennickehammars Herrgård utenfor Filipstad i Värmland. Her skal vi bo i to dager med trivelige utflukter. Scroll ned for mer informasjon og påmelding.👇

De av dere som var med på vårturen til Dømle i 2022 fikk en liten smakebit. Da arrangerte vi kjøretur med lunsj, nettopp til Hennickehammars Herrgård, som forøvrig har fått Superior av Visita Sverige.

Lørdag 18. mai

Vi møtes på parkeringen utenfor Plantasjen på Hvam kl. 10.00. Det er på den andre siden av motorveien for Olavsgaard Hotell. Derfra kjører vi på hyggelige veier via Bjørkelangen og Setskog til Arvika. Vi spiser lunsj i Arvika fra ca. kl. 12.30. Fra Lillestrøm til Arvika er det 12 mil og omtrent 2 timers kjøring. Og fra Arvika til Hennickehammars er det også ca. 2 timers kjøring. Vi har booket lunsj på klassiske Gate Gästgiveri i Arvika fra kl. 12.30. Det er egen parkering på området rett ved. Dagens lunsj (helgbuffét) koster SEK 175,- pr. person, og betales av den enkelte på stedet. Husk egen påmelding til lunsj. Beregnet ankomst til Hennickehammars er ca. kl.16.00, inkludert lunsj og pauser. Middag blir kl. 19.00.

Mer info:
https://grenseguiden.no/bedrift/gate-gastgiveri/
https://maps.app.goo.gl/PXi8mvZNU2mhXqnN8

Søndag 19. mai

Søndag har vi lagt opp til en fin kjøretur og lunsj på interessante og trivelige Grythyttans Gjestgiveri. Dette er et unikt sted vi virkelig anbefaler å avlegge et besøk. Dagens lunsj i salongen blir kl. 13.00 og koster SEK 175,- pr. person, som betales av den enkelte på stedet.

Vennligst husk påmelding her samtidig med påmelding til turen. Dette av hensyn til lunsjforberedelse i Grythyttan. Det samme gjelder lunsjen i Arvika lørdag 18. mai.

Dagen står forøvrig til fri disposisjon. Et lite tips er at Herregården Hennickehammars har et utmerket spa-anlegg og nydelige omgivelser for turer.

Mandag 20. mai

Da legger vi turen hjemover via Torsby. Fra Dömle til Torsby er det ca. 80 km. Etter Torsby kjører vi hjemover via Kongsvinger og Skarnes og tilbake til Oslo-området. Turen fra Torsby og hjem er ca. 17 mil og tar rundt 2 timer og 30 minutter.

Her anbefaler vi lunsjstopp på Sanngrund Restaurant ved Skarnes. Oslovegen 910 Sør-Odal. Et populært sted med rikholdig matutvalg, og hvor mange har vært med oss tidligere.

Alternativt anbefales en lunsjstopp på Sahlströmsgården like nord for Torsby.

Og som vanlig blir det tur på kjente veier, som skulle passe både bil, sjåfør og co-driver.

👉 For påmelding klikk her.

Påmeldingsfrist er 12. april, og du er påmeldt når turen er betalt til Gazoline på konto 5005.06.23618.

Turen koster kr 7.250,- for to i dobbeltrom og kr 4.250,- for én person i enkeltrom. Dette inkluderer begge hotellovernattingene, frokostbuffé søndag og mandag, og 3-retters middag lørdag og søndag.

Vennligst kryss også av i påmeldingen for lunsj i Arvika lørdag 18. mai, og for lunsj i Grythyttan søndag 19 mai.

Hilsen Turutvalget ved Lars Weckhorst, Egil Nordlien, Stein Pauli Nilsen og Ulf Johannessen

Skroll til toppen