Innemøte hos Porsche Center Trondheim

Møtet åpnet med at formann Arve ønsket alle velkommen og overlot ordet til kveldens vertskap; Ingrid Kvernrød (bruktbil / produktansvarlig / sosiale medier) og Idar Hoel (servicemarkedsleder). Det ble servert kaffe og noe å bite i mens vi fikk en presentasjon med litt historie, nøkkeltall og øvrig informasjon om selskapet og lokalene.

Porsche Center Trondheim har pr. i dag 14 ansatte fordelt på 3 på salg, 2 på delelager og 9 på serviceavdeling. I 2022 ble det totalt solgt ca. 200 biler (nye og brukte) med en samlet omsetning på ca. 280 millioner kroner. 

Oppmøtet var så stort at det ble nødvendig å dele forsamlingen i to før vi fikk en omvisning rundt omkring i lokalene.

I nybil-avdelingen rettet oppmerksomheten seg fort mot den eneste brukte bilen der, ikke overraskende når dette var en strøken 2019 Porsche 911 Speedster i sølv metallic. En meget spesiell modell produsert i bare 1.948 eksemplarer på verdensbasis, og akkurat denne bilen ble faktisk solgt ny i Trondheim. Dette er selvsagt en prisklasse som er utenfor rekkevidde for de fleste, men med tanke på at prislappen som pent brukt i dag ligger på 4,3 millioner så har nok dette vært en god investering tross alt.

Ellers fikk vi se litt nærmere på en nydelig rød 911 GTS og en svart 911 GT3, i tillegg til diverse modeller av den elektriske Taycan som selvsagt utgjør brorparten av salgsvolumet i disse tider.

 

Deretter gikk vi ned trappa til underetasjen der det befinner seg bruktbilavdeling, verksted og dekkhotell. Av bruktbiler var det på dette tidspunktet hovedsakelig nyere modeller inne og da hovedsakelig ulike modeller av Taycan.

Verkstedavdelingen var et imponerende skue med upåklagelig orden og renhold og topp utstyr. Oppe på en helt spesiell type løftebukk sto også en meget spesiell modell som fanget oppmerksomheten, en Cayman GT4 RS.

Takk til de frammøtte medlemmene for oppmøtet, og takk til Trond Håvard i styret for planlegging og gjennomføring.

Skroll til toppen