Søndagstur til Hopsjøbrygga, Hitra

Oppstarten var lagt til Shell Bilby’n søndag kl. 10:00. Litt regn i lufta fra morgenen av i Trondheim, de fleste startet turen med taket i lukket posisjon. Første etappe gikk til Orkanger, der vi tok en kort stopp Shell Bårdshaug for å med oss et par biler til. Da var været allerede blitt såpass at samtlige åpnet taket

Neste etappe gikk til Melandsjø Hitra og Hopsjøbrygga. Der ble vi tatt i mot av Arve Ulrik Fjeldberg som dirigerte oss inn området og til en egen parkeringsplass utenfor Hopsjøfabrikken. Denne ble bygd i 1917 og var den første hermetikkfabrikken øyene som hadde røykerom for produksjon av sardiner

 

Inne i røykerommet, som var i drift fram til nedleggelsen i 1960, fikk vi sett nærmere utstillingen «Hermetikkfabrikk hvert et skjær», et interessant innblikk i flere tiårs industrihistorie.

Etterpå gikk vi bort til selve Hopsjøbrygga der vi ble tatt imot av Rita, som stod ute på tunet og ønsket oss velkommen. Inne på brygga ble vi tilbydd varm kaffe som vi kunne rusle rundt med under omvisningen. Krambua (kanskje Norges eldste bevarte) holdt for anledningen åpen for oss. 

bar det inn i Pakkbrygga, og i første omgang opp loftet, der det er etablert et lite hvalfangstmuseum. Arve Ulrik ga oss en kort fortelling om historien bak hvalfangsten Hitra.

Deretter gikk vi ned trappa til 2. etasje, der vi hadde blitt tildelt et eget lokale og det var dekket til bacalao-buffét. Nydelig mat, som de fleste benyttet anledningen til å forsyne seg flere ganger av.

Etter maten ble det servert kaffe, mens Arve Ulrik ga oss en interessant og morsom historiefortelling om Hopsjøbrygga, handelsvirksomheten som foregikk her og ikke minst personene som har vært involvert.

Utpå ettermiddagen var det tid for å sette kursen hjemover mot Trondheim igjen. returen gjorde vi en avstikker inn «gammelveien» med et innlagt kort stopp for fotografering og takk og farvel før siste etappe inn mot byen. Alle var enige om at det hadde vært en fin tur, og ikke minst med bedre vær enn fryktet noen dager i forkant av turen. Temperaturnivået gir selvsagt en pekepinn om at sommeren har gått over til høst, men oppholdsværet holdt seg og ettermiddagen tittet også sola fram. De fleste takene forble i åpen posisjon helt tilbake til Trondheim. 

Dette ble en meget vellykket tur og en flott avslutning årets utesesong med den siste planlagte kjøreturen for i år. 

Styret takker alle deltagerne for deltagelsen.

En spesiell takk til Arve Larsen i styret for god planlegging og gjennomføring av turen.   

Skroll til toppen