Innemøte : Polestar

Etter at medlemmene hadde fått sett de utstilte biler og fått både kaffe og noe å spise, åpnet Odd Vaagan møtet med en orientering om høstens aktiviteter. Han minnet samtidig om tidsfristen for å melde seg til årets julebord, som blir en overnattingstur til Selbusjøen Hotell og Gjestegård, 4. 5. desember. Invitasjon er tidligere sendt ut til medlemmene

Odd introduserte daglig leder ved Polestar Trondheim, Morten Meyer Bedin, som sammen med sin dyktige stab orienterte om Polestar og filosofien bak. Først fikk vi se en informativ film om Polestar utvikling og filosofi. fikk vi en inngående presentasjon av Morten og staben.

Først gikk de gjennom utviklingen av Polestar 1 og Polestar link til svensk Volvo racing. Polestar 1 er en ladbar hybrid med en 4-sylindret 2-liters bensinmotor 309 HK / 435 Nm + totalt 3 el-motorer som gir en samlet effekt imponerende 600 HK / 1.000 Nm. Bilen vil kun bygges i 1.500 eksemplarer og prisen utstilt modell ligger rett under 1,8 millioner. En lekker, kraftig, tung og kostbar luksuscruiser som blir sjelden å se trønderske veier. Tror flere av de oppmøtte medlemmer gjerne skulle hatt denne i garasjen.

ble det satt søkelys Polestar 2. Dette er en bil i familiebil-segmentet, som har oppnådd stor suksess i det norske el-bil markedet. Det er hittil registrert i overkant av 6.000 eksemplarer i Norge.

Bilen har et 78 kW litiumionbatteri som gir en rekkevidde opptil 540 km, 0-100 4,7 sek. og 408 HK / 660 Nm. Startprisen ligger fra 349.000 kr (1 el-motor, standard rekkevidde) til 429.000 kr (2 el-motorer, lang rekkevidde). I tillegg kan det legges til diverse utstyrspakker (Pilot, Plus, Performance) og/eller separat ekstrautstyr opp til en pris for en fullt utstyrt versjon av toppmodellen ca. 650.000 kr.

Vi fikk høre om bærekraft, batteriteknologi, kjøreegenskaper og hvordan Polestar har forenklet tilvalg og bestillingsprosessen.

Det ble vist stor interesse fra medlemmene og det ble mange spørsmål og gode diskusjoner underveis. Avslutningsvis ble det vist hvordan den elektroniske bestillingsprosessen var lagt opp, og noen av medlemmene viste ekstra stor interesse for dette. Om noen ble omvendt og konverterer til el gjenstår å se. Polestar gjengen la i hvert fall et godt grunnlag for at dette kan komme til å skje.

Odd avsluttet møtet med å takke Polestar for en hyggelig og informativ klubbkveld.

Styret takker Odd Vaagan for god planlegging og gjennomføring av møtet.

Skroll til toppen