Helgetur til Smøla

Vi som var med, fikk gleden av å nyte flotte veier utover mot Smøla. Ja, det var faktisk flott at helgas sportsvognsjef, Knut, hadde lagt inn et tunnel-løp utover mot Orkanger, slik at vi hadde noe å klage 😉 Men dette ble selvfølgelig oppveiet allerede første stopp hos Lund konditori Kyrksæterøra, som bl.a. kunne skilte med Budapestkake og gode rekesmørbrød som ble konsumert i establissementets uteområde.

Etter en fin ferjetur med trasisjonell kaffe & svele inntok vi Edøy, og en verden av holmer og bruforbindelser utover Smøla. Et eventyrlig landskap, badet i nydelig sommervær, var sannsynligvis også grunnen til at vårt første stopp Smøla ble en rimelig affære. Villsaubutikken hadde stengt dørene, dette til tross for at annonsert åpningstid tilsa noe annet. Vi unngikk derfor kjøp av nips & ting, og dro videre ut til Veiholmen, som denne dagen arrangerte årets småbåtfestival. Her var det et yrende liv, og vi kunne faktisk forstå at «Villsaugjengen» hadde stengt dørene til fordel for folkefesten. Sportsvognklubbens representanter skled lett inn og krydret idyllen med spektakulær parkering i sentrumets rundkjøring, hvor vi ble møtt av smil og positive tilbakemeldinger.    

Ved ankomsttidspunkt pågikk Smøla’s eget OL i roing, som ikke begrenset seg til god fysikk og mestring av trebåter, men også i form av særdeles prangende bekledning. Mest entusiastisk av alle var sannsynligvis senorita’ene i roklubben «Vi drar årene», som opplyste at det ville endre navn til «Vi legger inn årene» om de ikke ble vinnere av festen 😉

Sportsvognklubbens egen guide og Smøla-ekspert, Vigdis, ga oss videre en innføring i lokale tradisjoner, samt en liten omvisning Veiholmen, før vi inntok vårt valgte overnattingssted for helga, Hopen Brygge Hotell. Vel framme hotellet fikk vi alle tildelt gode rom, dog etter en kort periode i usikkerhet, da hotellet ikke hadde helt kontroll hvem som var tildelt ulike rom, men vi berget oss heldigvis unna bruk av sovesofaer og deling av rom 🙂 Det var deretter duket for en kveld i godt selskap, med god mat og drikke, inkludert en spektakulær solnedgang.

Etter en god natts søvn og god frokost var en fornøyd gjeng klar for retur til Trondheim, hvor også søndagen bød flott kjørevær. Første stopp var en svipptur innom Partrederiet Hopmark i Vikan, hvor flere av oss ble fristet til å kjøpe hvalkjøtt for å utøve gourmetkunsten hjemmebane (tips: marinering i soya & øl, ref. Vigdis). Vi satte deretter kursen til Kyrksæterøra, hvor kaféen Meieriet var valgt som siste spisested, og offisiell avslutning av turen før vi cruiset vår siste etappe hjemover.

En herlig opplevelse i sportsvognklubbens minnebok, og en stor takk til turens arrangør, Knut !

 

Skroll til toppen