Høst-tur : Røros

11 biler var plass Esso Moholt lørdag morgen, deltagerne sto og hutret under taket ved bensin-pumpene i regnværet, men humøret var topp.

 

Turen gikk sørover E6 til Støren, der vi hadde en benstrekker og vi samlet oss. Fremdeles var det regn, turen fortsatte med takene oppe. Vi fortsatte etter FV630 mot Røros i fine høstfarger

 

Ved fremkomsten parkerte vi bilene ved Røros Hotell, og gikk ned byen. hadde været etter hvert blitt riktig fint, og masse folk i «gata». Som alltid trivelig å rundt i det helt spesielle bymiljøet Røros.

 

 

Etter hvert samlet vi oss Vertshuset til lunsj, var vi blitt 25 stykker, noen av oss hadde forlenget helga ved å komme fra Trondheim fredagen før. Vi fikk servert en meny bestående av langtidskokt lam og lammebratwurst, bakte rotgrønnsaker etterfulgt av epler med tjukkmjølkis, et meget godt måltid.

 

 

Det ble en runde til i byen før vi sjekket inn hotellet. For noen ble det også et besøk i badeanlegget.

Samling i baren kl. 18:00 før middagen som besto av kjøkkensjefens anbefaling; 3-retters buffét etterfulgt av kaffe. Sosial samling etterpå med litt mer drikke før de fleste tok kvelden når det nærmet seg midnatt.

 

 

Søndag morgen ville vise oss hvilken årstid vi går i mot. Lette snøskurer, og fantastiske høstfarger i liene rundt Røros.

Etter en god og rikholdig frokost sjekket vi ut fra hotellet og kjørte til Olavsgruva, en kjøretur ca. 15 km. Der fikk vi en informativ omvisning av vårguide Mary, som loste oss igjenom 350 års historie. Hun fortalte oss historien en engasjerende og kunnskapsrik måte. Gruva hadde vært en god og hard arbeidsplass, hadde tidlig frilørdag, et gode som senere ble trukket tilbake. For å demonstrere akustikken i hallen spilte hun bukkehorn for oss.

 

 

 

 

 

 

Etter gruvebesøket kjørte vi om Aursunden fine sportsbilveier. Snøskurene ble tettere og temperaturen sank veien mot Stugudalen, der vi skulle spise lunsj Væktarstua, noe som også var en overraskelse, en aldeles utmerket buffét. Etter dette takket vi hverandre for laget og kjørte mot hjemsteder.

 

 

Takk til Gunnar i styret for god planlegging og gjennomføring av en vellykket tur. Dette ble en hyggelig avslutning sommersesongen, som også i år har bestått av fine turer med god deltagelse. er høsten her og flere spennende innemøter står for tur

Skroll til toppen