Vårturen 2018 slo alle rekorder!

Så var det vår igjen. For ikke å si sommer. Det kom nesten som et sjokk i år, etter omtrent den strengeste vinter i manns minne, og nærmest en direkte overgang fra vinter til sommer. Desto større var gleden av, for mange, åpen bil og tørr asfalt. Og i år slo Vårturen alle rekorder, med 55 biler og 101 deltakere! I tillegg var det nok også ny varmerekord til å være i slutten av mai, selv om temperaturen selvfølgelig varierte etter geografien. Sognefjorden var målet for turen, skjønt for de fleste var vel egentlig veien målet.

Første leg på fredag den 18. var start fra Lierkroa, nederst ved de gamle Lierbakkene, og over Åmot og Noresund til Storefjell Hotell på Golsfjellet. Her var det som sedvanlig After Drive på terrassen, etterfulgt av en bedre middag.
Lørdagens etappe var via Hol og Aurland, med innlagt lunsj på spektakulære Stalheim Hotel, før overnatting på Fleischers Hotell i Voss. På søndagen bar det over Vikafjellet og ned til Sognefjorden med et par ferjetransporter før lunsj i Sogndal og en ny fjelletappe over Årdal og Tyin og til Fagernes Hotell, og «fri» hjemreise på mandag. Det ble på ny et gjensyn med vakker norsk natur og gamle og nye venner. Mange er gamle travere, som det er like hyggelig å møte hver gang, og ekstra gledelig var det at det denne gangen var mange nye turdeltakere som vi håper å se igjen.

De beste referatene fra turen kunne vel leses på Facebook søndag kveld og mandag, og denne mailen fra to førstegangsdeltakere oppsummerer vel det hele på en absolutt dekkende måte:

Tusen takk for en fantastisk Vårtur og Pinsehelg!! Overgikk alle forventninger…. biler, hyggelige mennesker, flott vær, mat & drikke, storveis natur…….
Autofil hilsen fra
Kristin Wahl & Bent Ove Amundsen

Stor takk til alle som deltok, og ikke minst, til Oscar og Hans Jørgensen, for nok en minnerik
tur!

Tekst og foto: Ulf Johannessen og Egil Nordlien

Skroll til toppen