Søndagstur : Fosen / Inderøy

Søndag opprant med sol fra knallblå himmel, og til tross for at mange sikkert har nok å styre med i hus og hage, hadde 11 toppløse biler funnet veien til start fast oppmøtested Esso Moholt. Et par biler kom til underveis, ved lunchtider var 13 biler og 21 personer samlet.

Avgang presis som planlagt kl 8:45 og vi nådde 9:30-ferja med god margin.

 

 

Etter å ha krysset Trondheimsfjorden med kaffe og svele for noen, gikk turen i samlet formasjon langs riksvei 715 i vel 25 km før vi dro av i retning Malm. Dit skulle vi ikke etterhvert tok vi av i retning Meltingen.  Det ble noen kilometer denne veien før neste kryss tok oss ned i retning Trongsundet og Kjerringvik Framverranvegen. Det ble en benstrekk etter noen kilometer og enkelte benyttet da anledningen til å bemerke at vi hadde lagt noen kilometer med grusvei bak oss. (3,4 km for å være nøyaktig). Men med det fine været vi har hatt den siste tiden, var det kun litt støv og ingen gjørme å klage over. Resten av vegen langs sjøen var smal, men med fin asfalt. Og grunnen til asfalten er at Petter Northug benytter denne strekningen som rulleskiløype.  folkemunne går vegen under navnet «Petter Northugs vei». (Og mens oppgraderingen foregikk gikk den under navnet Bedringens vei)

 

 

Etter strekken ble det noen kilometers kjøring langs sjøen og vi passerte idylliske Venneshamn og vi nådde Kvernavika for en lengre rast.  Her ble det servert kaffe, boller og kanelsnurrer og praten gikk livlig over kaffekoppene om de forskjelligste tema.

 

 

 

 

 

Etter å ha gjort forsamlingen oppmerksom at vi var biltur, ble snutene rettet mot veien igjen, Skarnsundbrua og etterhvert Inderøy sentrum hvor lunch etter eget behov ble inntatt RødbryggaDe fleste valgte selvsagt å sitte ute og sjøvendt med en eventyrlig utsikt i det fine været. 

 

 

 

 

Her ble det avslutning av turen, tåredryppende farvel og eget veivalg hjemover

Vi takker alle som var med å bidra til at dette ble en fin dag, og mange ga også uttrykk for at det var en vellykket tur og delvis veier som de færreste hadde kjørt før.

Skroll til toppen