Sensommertur 2017

Bil og kultur hører sammen. Nå skal vi få rikelig anledning til å dyrke begge deler.

Sensommerturen 2017 går til Sverige og til Anders Zorn i Mora – Zorngården og Zornmuseet.

Påmelding nederst på siden! Påmeldingsfrist: Onsdag 19. juli 2017

Turen går fra fredag 8. til søndag 10. september 2017. Det blir overnatting på Mora Hotel (Mora), Loka Brunn (Grythyttan). Vi starter utenfor Quality Hotell Olavsgaard, Hvamstubben 11, Skjetten fredag kl 10.30.

Etter tillatelse fra Zornmuseet

Målet med turen er blant annet å oppleve maleren Anders Zorn. Han er av mange blitt kalt malernes mester. Zorn er en av Skandinavias mest kjente kunstnere. Sammen med Bruno Liljefors og Carl Larsson er han blant Sveriges tre mest kjente. Han er særlig kjent for malerier og raderinger av kvinneakter i natur, portretter og motiver fra Dalarna. Men i tillegg mestret han også landskapsmaleriet.

http://www.zorn.se/om-oss/anders-zorn/

Vi besøker både Zorngården http://www.zorn.se/besok-oss/zorngarden/ og Zornmuseet. http://www.zorn.se. Dette skjer lørdag 9 september.

Vi skal kose oss i sportsvognene våre på fine veier. Kjøreturen starter fredag formiddag fra Olavsgaard Hotell, og vi kjører via Kongsvinger, inn i Sverige, via Torsby og opp til Malung og til Mora. Det er 332 km, og beregnet kjøretid ca 4 t og 30 minutter. Vi legger inn lunsj og da bør man ta sikte på ca kjøretid 5,5 timer. https://www.naf.no/tjenester/ruteplanlegger/rute/?gclid=CL3Gu_Xpz9QCFRKLsgodxssOVw&wp=i:ChIJQSbnswh7QUYR-vjZP40d-yc~i:ChIJpWmgeUTbZ0YR-cUlkAQU-RQ&tab=directions

For å unngå lunsjkøer vil vi anbefale noen alternative steder å stoppe; En mulighet er Heidruns cafe i Torsby; http://www.travelwithallsenses.com/nb/heidruns-cafe-overraskelse-langs-veien/

http://www.heidruns.se/1000/1000.asp

Vi begir oss inn i de svenske skoger og nokså øde men sjarmerende landskap langs fine kjøreveier. Vi har sjekket alternative lunsjsteder, men vi har ikke funnet andre å anbefale. Kongsvinger og Malung kan være alternativer i tillegg til enkelte bensinstasjoner.

Vi deler inn i grupper avhengig av ønsket tempo

Det blir egen gruppe for dem som ønsker aktiv kjøring, mens de som ønsker roligere kjøring får anledning til å legge seg i egen gruppe. Vi deler derfor inn i tre grupper avhengig av ønsket tempo.

Derfor oppfordrer vi også eldre sportsvogner til å bli med. Dette skal være en trivelig, komfortabel og avpasset tur for alle som deltar.

Vi vil nok derfor ankomme på noe forskjellige tidspunkt.

Fra fredag til lørdag bor vi på Mora Hotell http://www.morahotell.se

Det er parkering ved hotellet. Vi samles til middag kl 20.00.

Lørdag formiddag er det besøk i ZORNGÅRDEN og ZORNMUSEET. I ZORNGÅRDEN går vi grupper på 15 personer, mens vi i museet kan komme alle samlet. Den enkelte styrer dette selv og besørger egen inngang.

Etter et opplevelsesrikt besøk her, kjører vi til GRYTHYTTAN – et særpreget svensk tettsted med trivelig bebyggelse. http://www2.hellefors.se/Grythyttan/HTML/

Det er ca 186 km med kjøretid på rundt 2 t og 20 min. Derfra kjører vi til Loka Brunn; http://www.lokabrunn.se

Det er kun 11,4 km og 17 minutter i kjøretid. Loka Brunn er et spahotell i særklasse! De har hatt besøk av flere norske bilklubber, og har fin parkeringsplass ved hotellet. Her blir det festmiddag lørdagskvelden.

Søndag kjører vi til Karlstad. Her blir det besøk hos Lasse Jønsson – kjent rally- og racingfører med en ulik
Porsche-samling, og andre spennende biler. Det er 99 km på fine veier, og beregnet kjøretid er 1t og 13 minutter.

Her i Karlstad kan du også få med deg de imponerende bildene til 

Lars Lerin. Disse kan du se i det permanente galleriet på Sandgrund; http://sandgrund.org/galleri/

http://www.haugar.com/lars-lerin/ Lerin er også kjent fra eget TV-program og besøk i TV-programmet til Skavlan.

Vi anbefaler også en tur til Värmlands Museum. Det ligger ved siden av Lerins utstilling på Sandgrund. Museet har ofte en interessant bil-monter; https://varmlandsmuseum.se.

Deretter bærer det hjemover på fine svenske veier.

Kjørerute 8. – 10. september 2017

Dag 1: Fredag 8 september 2017
Olavsgård – Kongsvinger – Torsby  – Malung – Mora
Overnatting på Mora Hotel (http://www.morahotell.se)

Dag 2: Lørdag 9. september 2017
Mora – Grythyttan – Loka Brunn (Grythyttan)
Overnatting på Loka Brunn (http://www.lokabrunn.se)

Dag 3: Søndag 10. september 2017

Dagen for hjemreise
Loka Brunn (Grythyttan) – Karlskoga – Kristinehamn – Karlstad – hjem

Priser (2 netter m/frokost og middag)
1 person i enkeltrom kr 3 850,-
2 personer i dobbeltrom kr 6 490,-

Prisen inkluderer hotellovernatting m/frokost og middag begge dagene. Middagen er buffet eller 3 retters middag. Drikke dekker hver enkelt deltaker selv. Vi vil finne steder med mulighet for lunsj, men den må ordnes av hver enkelt deltaker.

Påmeldingsfrist: Onsdag 19. juli 2017

Dere er påmeldt når summen er innbetalt til konto nr. 5005.06.23618

Påmeldingsfristen er satt såpass tidlig av hensyn til rom som er holdt av på hotellene, og deres krav til innbetaling.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Stein Pauli Nilsen på telefon 920 39 421 eller e-post [email protected], eller Egil Nordlien på telefon 907 52 977 eller e-post [email protected].  

Vi håper dere har satt av denne helgen i september til tur sammen med andre sportsbilentusiaster. Det er reservert 70 rom.

Meld deg på her:

Her er en liste over de som allerede er påmeldt.

Skroll til toppen