Wings & Wheels 2017

Wings & Wheels 2017 er historie. Plassen er ryddet for biler og folk, gjerder er stuet bort, fly trillet tilbake i hangaren, billetter er talt opp, premier delt ut, og hverdagen senker seg igjen over Sømmevågen. Bare timer tidligere var det 191 biler og over 1400 mennesker på plassen foran, og inne i hangaren på Sola Flymuseum. Selv om værgudene ikke var helt på vår side fra morgenen av så det ikke ut til å legge noen nevneverdig demper på stemningen, is og pølser gikk over en lav sko, og praten gikk løst om maskiner, motorer, biler og slikt som motorinteresserte mennesker prater om.

 

Foto: Atle Dreier

I forbindelsen NSKs 40-års jubileum hadde 48 biler fra moderklubben på østlandet funnet veien over fjellet og ble med på utstillingen. Behørig imponert over at vi har kjørbare veier også på Vestlandet ankom de Sola lørdag kveld for gallamiddag på Clarion Air Hotel. Anledningen bød seg til å lage en liten velkomstutstilling i lobbyen  til de 88 medlemmene fra «over there» som hadde tatt turen til oss.

 

 

Vinnerne 2017

Foto: Arild Hjelm

Årets entusiastbil

Stefan Køningsberg, Mercedes Benz 190 EVO
Foto: Arild Hjelm

Her har det gått utallige timer for å få bilen i nær plettfri original stand. En utrolig flott vogn som vekker minner hos oss som så touring car i «gamle dager», og som fremdeles ser og høres bra ut!

 

 

 

 

Årets modifiserte bil

Einar Corneliussen, 1975 Porsche 911
Foto: Arild Hjelm

En skikkelig sportsvogn som er bygget for å brukes. Bilen ble stilt ut med dekkrester på panser og frontrute, det lukter bensin og olje i cockpit, det er knapt en original del igjen på bilen, og den er laget for å brukes. Hardt.

 

 

 

 

Årets originale bil

Terje Kristiansen, 1962 Chevrolet Corvette
Foto: Arild Hjelm

Stil og kraft. Et smykke av en 1962 Corvette i helt original stand. Juryen falt pladask for denne bilen. 

 

 

 

 

 

Årets Sportsvogn

Terje Houen, 1971 Lotus Elan
Foto: Arild Hjelm

Igjen en bil som er godt brukt, godt holdt, og i daglig drift. Bilen har vært i familiens eie, og daglig bruksbil i årtier. Akkurat slik en sportsvogn SKAL brukes.

 

 

 

 

Publikumsfavoritten

Frode K, McLaren 570S
Foto: Arild Hjelm

Publikums soleklare favorittvogn var Frodes hvite McLaren 570S. Frode underholdt publikum med herlig motorlyd under utstillingen, og publikum responderte med stemmesedler og fornøyde kommentarer. En nydelig bil, og en verdig vinner!

 

 

Skroll til toppen