Vårtur 2013 – Vestlandet (31.05.-02.06.2013)

Årets vårtur ble arrangert i helga i månedsskiftet mai/juni og turen gikk til Vestlandet. Selv om været ikke var helt på topp var stemningen blant deltagerne som vanlig upåklagelig.

Dag 1: 
Fredag 31.mai klokken 08.30, møttes 15 biler og 27 personer opp på Sandmoen for å starte årets vårtur. Været var flott, sol og varmt, alle merket bilene med de nye, flotte merkene på bilsidene. Brede smil preget alle og første etappe gikk til Oppdalsporten. Da fikk vi vite at en bil hadde streiket, og Sigrid og Gunnar satt på toget hjem til Levanger. Synd.
 
 
 
 
Etter en kort is- og vaffelstopp, fortsatte vi i godværet sørover. En planlagt kaffestopp på Dovregubbens Hall måtte avlyses da vi kom før de åpnet. Dette gjorde at vi fortsatte sørover til Otta, hvor vi inntok lunsj på Prillarguri Kafe. God mat (pasta) og en pratsom og fornøyd gjeng fortsatte videre på turen i sol og selvsagt med taket nede.
 
 
 
 
Turen gikk videre i retning Lom, videre til Sognefjellshytta, og etter noen små regndråper var vi til slutt ved Eikum Hotel i Hafslo, hvor vi skulle tilbringe natten.

Etter en lang dagsetappe med flott natur, flere trivelige stopp (is, pølser og bensin), sjekket vi inn på rommene. Vi hadde god tid før middag. Maten smakte utmerket, tre retter, det var første gang at vi fikk servert himmelpudding til dessert, deilig.

Kvelden fortsatte med quiz laget av Mary og Asbjørn, etter mange innsigelser og prating i munnen på hverandre, ble vinnerlaget annonsert. De ble utstyrt med gule vester, og de andre fikk i tillegg trøstepremier. Jubelen gikk helt i taket.
 
 
 
Det var tydelig at deltakerne hadde fått mye frisk luft, mange kilometer og god mat, så alle var i seng senest kl. 23.30.
Dag 2: 
Lørdag våknet vi til en grå dag, taket på eller av, ble besluttet av den enkelte sjåfør. Men, etter en god frokost satte vi bilene i startmodus, raskt etter frokost for å rekke fergen fra Hella til Dragsvik. Dette fungerte flott, og alle kom med samme ferge.
 
 
 
 
En spektakulær kjøring opp til Gaularfjellet, flotte veier, vi kunne se bilene oppover fjellsiden. På toppen av fjellet stoppet vi for å ta spektakulære bilder, men disse forsvant i ”dimman”, skyer hang over oss i alle retninger. Etter å ha tatt bilder av skyene og en liten prat, fortsatte vi til lunsj på Skei, Der stoppet vi på Kaffistova Audhild Vikens Vevstove, hvor vi fikk meget god ørretfilet.

Turen gikk videre til Hellesylt, hvor vi skulle overnatte. Dette var en vandrerheim, som besto av arbeidsbrakker i flere etasjer. Men, overraskende nok, var det fine rom og gode senger.
 
 
 
 
Middagen skulle inntas på restaurant Hellesylt nede i sentrum. Turleder Jan og formann Odd besluttet at de som var i dårlig form, sekretæren inkludert, skulle få maxitaxi på klubbens regning begge veier. Meget bra, selv om at de fleste var spreke og brukte beina både frem og tilbake !! Maten var også her helt perfekt. Omvisning på Peer Gynt Galleriet fikk vi før maten. Interessa

Skroll til toppen