Vårtur 2012 (01.-03.06.2012)

2012-utgaven av årets store begivenhet Vårturen ble som alltid et arrangement med stor deltagelse, trivelig sosialt samvær, god mat og drikke og flotte opplevelser. Selv om været denne gangen dessverre ikke var det beste la det ingen nevneverdig demper på stemningen.

Da turen ble planlagt, trodde vel alle at 1.-3. juni ville være et godt tidspunkt for godt vær og brukbare temperaturer. Skepsisen var nok der da enkelte fredag morgen våknet opp til snødekte plener og ca. 2 grader. Men, vi er slett ikke noen pyser, så da oppmøtetidspunktet på Sandmoen var der, var alle de forhåndspåmeldte på plass. 16 biler på Sandmoen, og 1 sluttet seg til senere i helga.
Noen var skikkelig tøffe og cabbet ned helt fra starten og taket kom ikke på før vi parkerte for kvelden. Noen vil sikkert kalle oss gale, når vi så at temperaturen ikke på noe tidspunkt av fredag var over 9 grader og ved ett tilfelle ned i 0. Men hvem bryr seg vel om slikt?
Vi kjørte til Røros, videre til Femund for å ende opp på Idre i broderlandet.
 
 
Etter en kopp kaffe på Røros, hadde Jan og Randi lagt opp en ferdighetskjøring, som gikk direkte over i en kjøring på idealtid til neste stopp. Førerne la tydeligvis opp forskjellige strategier, noe som gjorde at både to og tre biler kom samtidig i mål. Jan, som var leder for dette, fikk en periode problemer med å flagge inn bilene, notere tider og ellers holde styr på resultater som ble spredt med vinden. Vi vet ikke hvordan han klarte det, men vinner ble likevel utropt etter middag.
Etter en god lunsj på Femundstunet og en gedigen middag på Idre, var den ingen som trengte snacks til drinkene om kvelden. Da ble det, tradisjonen tro, avholdt en quiz, som ble ledet av Asbjørn og Mary. Alltid vellykket, voksne blir som barn igjen, — vil vinne uansett størrelsen på premiene.
Også i år var det nye deltakere på vårturen, derfor ble disse ønsket velkommen på fredag av formannen Odd. Disse var: Bjørg Thun Braathen, Knut B, Rognes, Hanne og Torstein Tiller, Tom Qviller og Reidar Wilmann.
 
 
 
 
 
Lørdag var været det samme, men da var det nedbør i tillegg. Turen gikk til Mora for den berømte Harry-handelen. Formannen, som nettopp har rundet 60 år og skulle ha fest noen dager senere, samlet inn en mengde spritkvoter, nok til å servere en stor forsamling.

 
 
 
 
 
Etter å ha kjørt videre, stoppet vi på Klockargården for en bedre lunsj, og fortsatte turen til dagens endepunkt, Sveg. Der tok vi inn på hotell Mysoxen, hvor en delikat og velsmakende middag falt i smak hos alle. Da hadde også siste bil fra Steinkjer sluttet seg til gjengen.
Skroll til toppen