Innemøte mars – Bilpleie (05.03.2013)

Hele 24 medlemmer møtte opp for å få verdifull info om hvordan bilen best kan ivaretas.

Innehaver Arnt Rune Flekstad (tlf. 48 31 18 95, kan kontaktes) orienterte om produkter og idéen bak firmaet Pen Bil. Vi fikk en god orientering om vask, lakkrens, rubbing, polering, forsegling og hjelpemidler. Hvilke produkter som finnes i butikk, og hvilke skader disse kan gi på lakk etc.
Skitt i bøtta når man vasker virker som sandpapir, to bøtter er derfor å anbefale, en du skyller svampen i, og en du fukter svampen i før neste fase. Engangssvampen er tabu, den holder bare på skitten og har en slipende effekt.
 
Polerer du bilen med maskin, er det viktig å være forsiktig med for stort trykk, ellers får du riper. Håndpolering, med mange fiberkluter, gir ofte god mosjon og godt resultat. Vil du bruke maskin, kjøp en hvor du kan innstille trykket. Trykker du for kraftig vil maskinen stoppe eller lakken blir brent og skadet. Til slutt kan du godt avslutte med lakkforsegling.
Hvordan man unngår grå lykteglass ble også gjennomgått. Dekksiderens, felgrens, skinnrens, dashboard etc. skal ikke inneholde silikon for å få glans. Dette gir feil effekt og blir bare klissete.
 
Som dere skjønner var det en mengde spørsmål under møtet, dette var tydeligvis et tema som interesserte, og hvor de færreste hadde god kunnskap. Det var bare å dra hjem og kaste de fleste av hjelpemidlene man har i garasjen.
Et meget vellykket møte, noe både Arnt Rune Flekstad hos Pen Bil og styremedlem Knut Rognes som møteansvarlig har stor ære for.
Møtet ble avsluttet kl. 21:00.
Her er noen aktuelle produkter som anbefales og som selvsagt kan kjøpes hos Pen Bil:
   
 
For mer informasjon om produkter etc., se www.penbil.no.
Skroll til toppen