Innemøte april – Tuning (02.04.2013)

Møtet startet som vanlig kl. 19:00, og etter noen minutter var det hele 24 medlemmer som flokket seg rundt de ansatte i firmaet. Det var tydeligvis stor interesse for temaet tuning. Medlemmene kjempet om plassen nærmest mulig, for å få med seg det som ble vist og fortalt.

Dagens tuning foregår i hovedsak ved at man kobler seg på bilens datasystem, deretter justerer man ytelser fra et dataprogram, tilpasset hver enkelt bilmerke og -modell. Som demonstrasjon ble en VW Transporter testkjørt på rullende landevei og resultatene ble vist på en tilkoblet dataskjerm.
 
En av klubbens medlemmer, Per Johan Krogdahl, kjørte inn sin ordinære, grå Golf turbodiesel. Utstyr ble koblet på bilen, og vi fikk se hvordan de lett kunne ta ut 160 HK fra denne puslete motoren. Per Johan var selvsagt skeptisk til hvordan han skulle komme seg hjem, og medlemmene ba derfor om at effekten på Golfen i stedet ble redusert til 50 HK, noe som sikkert hadde passet han bedre.
 
Selvfølgelig ble ingenting gjort med bilen, men det ga et godt innblikk i hva dyktige fagfolk og dataprogrammer kan gjøre med dagens biler. Nå er det ikke lenger bare å justere tomgangsskruen og få doble Webere til å fungere perfekt.

 
Et svært teknisk interessant møte, som Knut Rognes i lokalstyret har all ære for å ha arrangert på en utmerket måte. 
 
Kaffe og kjeks ble fortært, og som avslutning overrakte Knut klubbens emaljeemblem i ramme, til firmaet som takk for at de stilte opp.
 
Neste medlemsmøte er årets første utemøte 11. mai. Invitasjon kommer.
Skroll til toppen