– det finnes ikke dårlig vær…. bare dårlig solkrem!

Jarl Erlandsen, styremedlem i NSK, har sammen med en stor gjeng NSK-medlemmer vært på Vårtur!

Når man kjører åpen bil og vet turen går over fjell og gjennom lange, ofte kalde tunneler – da hører en varm jakke med til oppakningen. Solkrem hadde vi med oss, men det var dette med å huske å ta på fra start, da… Med sol fra klar himmel startet årets vårtur i Krokstad, vest for Drammen. På herlige sportsvognveier gikk turen til Ulefoss og første dag ble avsluttet i Morgedal. I løpet av kvelden var de fleste på plass og omtrent 30 biler og mer enn 50 personer kunne samles til middagen på Morgedal hotell.

At solen skulle være like varm også resten av turen kunne vi bare håpe på, at veiene skulle være like morsomme og inspirerende regnet vi med, at naturopplevelsene ville bli fantastiske også…. Ja, det ble en herlig vårtur sammen med en sosial gjeng – nye og gamle kjente. Vår turgeneral, Hans, hadde også lagt opp til at folk kunne bruke tiden slik de ønsket og gjerne stoppe når det passet og ta en avstikker her og der. Så samlet vi oss på kvelden, evt. også hvis det var planlagt felles lunsj. Dette ga hele turen en ekstra dimensjon og det var tidsmessig ro over arrangementet. Spennende var det også på kveldene å høre de som hadde litt ekstra å fortelle. Dag 2 gikk fra Morgedal, over Haukelifjell til Odda, og videre mot Hardangerfjorden med overnatting på Brakanes Hotell i Ulvik.

Den neste dagen fortsatte slik vi var blitt vant til, og denne gangen hadde vi bestilt lunsj på Stalheim hotell. Hit kom vi etter nesten å ha vært i Voss. Med nok en gang mye god mat i magen fortsatte vi ned de beryktede Stalheimskleivene. Det er ikke ofte vi ser 18% helning på skiltene! Å kjøre opp Aurlandsdalen videre var også herlig. Geilo og Dr. Holms Hotell var destinasjonen for den siste kvelden.

Med eller uten solkrem. Med eller uten tak – Vårturen for NSKs Østlandsavdeling 2012 går inn i historien som nær så perfekt en tur kan bli. Takk til Hans Jørgensen for planlegging og solid gjennomføring. Etter å ha fått sjansen til å delta sammen med så hyggelige mennesker og oppleve en slik tur, så må en nesten synes synd på de som ikke kunne være med, men det blir vårtur også 2013 – og det er selvfølgelig plass til enda flere deltakere. Heldigvis er det allerede 24. – 26. august i år også en ny tur, nemlig NSKs Landstreff – Classic and Sportscar Meeting 2012. Mer informasjon om dette kommer snart.

We’ll meet again!

Bilder fra turen ligger selvfølgelig i Bildegalleriet!

Skroll til toppen