CSM 2012 – vel overstått!

NSKs Nye Classic and Sportscar Meeting ble gjennomført i helgen 24. – 26. august. «Nye» eller «CSM 2.0», som NSKs formann, Erling Alfheim også karakteriserte det som. Årets utgave var et dedikert landstreff og kun forbeholdt medlemmer av NSK. Jarl Erlandsen rapporterer!

Tidligere har CSM handlet mest om racing, selv om det også har vært fokus på mønstring og ferdighetskjøring på bane. Denne gangen ønsket arrangementskomiteen å samle alle lokalavdelingene og gjøre CSM til et skikkelig landstreff etter god gammel oppskrift. Hver av lokalavdelingene forberedte en tur med startsted fra Trondheim, Oslo, Kristiansand og Stavanger, med avreise fredag formiddag. En overnatting ble så gjennomført før vi alle møttes på Gol. At turen, på morsomme og flotte sportsvognveier, var en stor del av CSM-opplevelsen er sikkert, samtidig så gledet vi oss til å møte alle de andre på lørdagen. Noen kjente vi fra tidligere og mange ble vi kjent med under helgen. Moro og sosialt. Og alle hadde noen historier å dele om sine biler og tidligere turer. Og for noen biler! Aldri tidligere har NSK samlet så mange medlemmer til en felles tur, aldri har vi vært så mange biler på tur. Bredden i Norsk Sportsvogn Klubb ble klart demonstrert for alle. Og det ble bemerket fra tilfeldige forbipasserende innbyggere at de aldri hadde sett så mange forskjellige sportsvogner her. Bilder fra turen finner du i bildegalleriet.
 
Om tidligere CSM har hatt fokus på racing, mens det nå var turen og det å samle alle lokalavdelinger, så var ikke årets CSM helt uten lyd fra rusende motorer og skrikende dekk. En Gymkhanakonkurranse var satt opp etter lunsjen, med 3 deltakere fra hver lokalavdeling. På parkeringsplassen ved hotellet sto en liten løype som satte førerens presisjonsferdigheter på prøve, samt kanskje også robustheten til bilens girkasse…. Ivrige og også forsiktige deltakere, alle ble heiet frem av et entusiastisk publikum. Bredden blandt deltakerbilene var også her stor fra Caterham Super 7 til Jaguar E Type, men det fine med konkurransen var at her konkurrerte hele laget, slik at det laget med best sammenlagttid også vant. Den raskeste bilen var faktisk ikke på vinnerlaget. Laget fra NSK Sørlandet var raskest. Gymkhana var et høydepunkt og skapte god stemning. Etterpå sto man fritt til å bruke tiden. Noen satte seg ned og slappet av med et glass vin eller øl, noen shoppet litt mens andre igjen brukte hotellets fasciliteter, som Spa og badeland. En liten gjeng kjørte også en tur opp i høyden for å se litt av området rundt Gol sentrum.
 
Ett NSK landstreff har naturlig nok også en felles middag, og verken kvalitet eller utvalg på maten hos Pers Hotell skuffet. God mat, god drikke, noen taler, premiering av dagens Gymkhanadeltakere og en quiz senere, så var fortsatt kvelden ung. Hvor sent det ble på alle vites ikke, men Trønderne var i hvert fall tidligst oppe og klare for avreise søndag morgen ved 9-tiden. Heldigvis kunne noen av oss sove litt lenger.
 
Takk til arrangementskomiteen for et flott og variert opplegg! Dette var første gang for NSKs landstreff CSM, og vi vil ha mer – det vil garantert bli enda flere deltakere i årene fremover. Takk også til alle årets deltakere, vår felles interesse tar oss med på tur også igjen til neste år – CSM 2013.
Skroll til toppen