Medlemsmøte april (06.04.10)

16 medlemmer møtte opp for å få et lite innblikk i hva som rører seg i kulissene på en flyplass. 6 biler kjørte fra Moholt mens de restende møtte opp direkte på Værnes.

Etter at alle var kommet igjennom den nødvendige sikkerhetskontrollen gikk turen til den nybygde og flotte brannstasjonen der PBR – Plass-, Brann- og Redningstjenesten på Værnes holder hus. Her fikk vi servert kaffe og kaker mens det vakthavende laget orienterte om historie, ansvarsoppgaver og utstyr. En interessant introduksjon til et miljø og en arbeidshverdag som få av oss visste noe særlig om på forhånd.

 

 

Da vaktskiftet var gjennomført kl. 20 tok det neste laget oss med på en rundtur i det som viste seg å være et veldig innholdsrikt bygg. Spesielt var det imponerende å få se på nært hold en del av maskineriet som er i bruk på flyplassen, spesielt kan nevnes en særdeles kraftig snøfres som tar unna 3 tonn snø i sekundet ! 

Vi var også så heldige å få en demonstrasjon av hvordan utrykning ved brann foregår, med personell, biler og slukningsutstyr i fri utfoldelse. Imponerende å se på nært hold hvor fort det går. Fra alarmen går til slukning er i gang, i verste fall helt i enden på flystripa, skal det helst ikke gå mer enn maks 90 sekunder.  

 

 

Vi takker for oppmøtet og ønsker vel møtt til neste medlemsmøte som er årets første kjøretur, til Tautra.

En spesiell takk til Jan Husby og gjengen på Avinor for et flott gjennomført og interessant møte.

 

Skroll til toppen