Medlemsmøte 1 mai (11.05.10)

26 fyrrige deltagere og 20 spennende biler nøt sesongens første fellestur. En ukes utsettelse la ikke noen demper på hverken kjøregleden eller interessen for nonner i fortid og nåtid

Cumulusskyer over Trondheim ble bare som dråper i sløret og etter Væretunnelen smilte solen nesten helt hjem. Vårduft fra natur og landbruk blandet seg med lyd og linjer fra kjente og nye sportsbiler. En innholdsrik kortesje langs Malvikslandet med tilslutning i Hommelvik og Åsen før den trivelige kryssingen av Frosta og over svaet til Tautra. 

Første stopp var utenfor Tautra Mariekloster, et meget spesielt bygg som er oppført med utstrakt bruk av skifer i forskjellige farger, glass og treverk. I 2007 ble det kåret til årets bygg av byggebransjen i Norge. Grunnsteinen som ble hentet fra Nidarosdomen ble lagt ned under oppsyn av blant annet dronning Sonja i mars 2003 da byggingen startet. 3 år og 50 millioner kroner senere, i mars 2006, var det klart for at dronningen kunne vigsle bygget, og de 7 nonnene flyttet inn (uten noen planer om å flytte ut). 

 

 

I det nye besøkssenteret (som ligger like ved klosteret) fikk vi en kort orientering om klosteret, nonnene og livet her på Tautra. Her er det også en informativ utstilling og en butikk der diverse produkter som produseres på stedet kan kjøpes. Deretter inntok vi klosteret der vi fikk delta på dagens siste av 6 tidebønner, kompletorium. En helt spesiell stemning med sang, harpespill og komplett stillhet. 
Etter denne opplevelsen, som sannsynligvis var noe ganske nytt for de fleste av de frammøtte, kjørte vi bort til Klostergården. Der fikk vi også i år servert suppe og brød, men tangsuppen vi fikk servert i 2008 var i år byttet ut med munkesuppe. Det så imidlertid ikke ut til å legge noen demper på hverken matlysten eller stemningen. 

 

 

Turen hjem, uten en sky på himmelen, var nok det første tegnet på at sommeren sikkert kommer til Trøndelag i år også. Takk for en super tur og velkommen tilbake neste gang, lørdag 15. mai på Solsiden.

En stor takk til guide, nonner og værguder som gav oss inntrykk om noen ganske annerledes, og toppet en innholdsrik tur. Takk også til turarrangør Bjørn Otto for et flott gjennomført møte.

  

Skroll til toppen