Vårtur 2010 (28.-30.05.10)

Årets store begivenhet i kalenderen ble også denne gangen særdeles vellykket. Arrangørene hadde lagt opp et flott program med spektakulære veier, god mat og trivelig samvær.

 

Tett skydekke over Trondheim og få plussgrader ved oppmøte Esso Sandmoen kl. 08:15 fredag morgen. Men oppslutningen var upåklagelig; 19 biler og 35 personer møtte opp med store forventninger til de neste 3 dagene. Deltagerantallet er en økning på nesten 50% i forhold til fjorårets tur og nesten rekord.

Første etappe langs E6 til Orkanger, der vi kjørte inn på 710/714 til dagens første stopp, bensinstasjonen på Kyrksæterøra. Derfra 680 via Tjeldbergodden og Aure til Tømmervåg der vi tok ferje over til Seivika.

 

 

Etter ilandkjøring bare noen få kilometer igjen til Kristiansund, der det var bestilt lunsj på den velrenommerte fiskerestauranten Smia. Her fikk vi en interessant orientering om husets historie og nåværende virksomhet i lokalene, før det ble servert en hjemmelaget og velsmakende fiskesuppe. God mat i trivelige omgivelser.

 

 

Etter lunsj gikk turen ut på den fantastiske Atlanterhavsveien, en spektakulær opplevelse.

 

 

 

Dagens siste kjøreetappe via Farstad ut til Hustadvika Gjestegård som ligger helt ut mot havet.

 

 

Interessant og morsom historiefortelling med tilhørende smaksprøver i flytende form i den tradisjonsrike ”Brennevinsutsalget”.  

 

 

Om kvelden fikk vi servert en 3-retters middag inne i festsalen på gjestegården før vi gikk til sengs.

 

Avgang fra Hustadvika lørdag morgen kl. 09:00. Første etappe gikk inn til Molde og dagens første ferje over Romsdalsfjorden til Vestnes.

 

Derfra via Fiksdal og Vatne til neste ferje, fra Magerholm til Ørsneset. Sist etappe før lunsj ble en spektakulær opplevelse i flott natur over Strandafjellet via Stranda til Hellesylt. Her ble det som tidligere år lunsj på restauranten som ligger rett ved ferjeleiet før ferje inn til Geiranger.

Skroll til toppen