Kveldstur til Selbu (02.09.08)

Et typisk trøndersk høstvær denne septemberkvelden forhindret ikke 17 biler og 24 personer i å møte opp på Esso Moholt for en kjøretur til Selbu. Heldigvis holdt regnet seg unna så hele turen kunne avvikles med taket av for de som hadde muligheter for det.

Første etappe gikk langs Jonsvannsveien, videre opp mot Jonsvannet og ned til Reppekrysset og inn på gamle E6 til Hommelvik. Etter en kort stopp med oppsamling i sentrum fortsatte vi mot Mostadmarka og Selbu. Dette er en strekning med flotte sportsbilveier som vel etter hvert er godt kjent for mange. 

Da vi kom til Grøtte ble det et besøk hos Kjell Gunnar Grøtte som er en lokal bilentusiast med en tydelig forkjærlighet for amerikansk bil og bilkultur. Chevrolets 1956-modeller var den store favoritten, og vi fikk se både en sedan, en stasjonsvogn og en pickup fra dette modellåret. Etter å ha fått en guidet rundtur utendørs krydret med gode historier ble vi invitert inn der bilinteressen også var klart synlig. I kjelleren var det innredet en veldig spesiell bar der det ble muligheter for å prøvesitte en sofa laget av bakparten på en amerikansk bil og se på gamle jukebokser, bensinpumper, negerdamer og diverse annen utsmykning. Meget gjennomført, det var nesten som å være tilbake til 50-tallets USA for en stakket stund. 

Etter å ha takket verten for et interessant besøk kjørte vi videre langs Selbustrand til Tømra der vi tok av til høyre mot Mebonden (Selbu sentrum). Der var det tradisjonen tro bestilt nylaget eplekake med krem og kaffe på Selbusjøen Hotell. Serveringen falt som vanlig godt i smak. Etter en hyggelig stund i salongen var det tid for hjemreise ca. kl. 22. Da var det offisielle programmet avsluttet og returen gikk langs valgfri trasé og i individuelt tempo tilbake til Trondheim.

En hyggelig høst-tur med godt oppmøte. Styret takker for oppmøtet og ønsker velkommen tilbake neste år.

Dette var årets siste kjøretur, men vi oppfordrer til også å møte opp på innemøtene utover høsten og vinteren. Neste møte er 7. oktober, mer informasjon kommer som vanlig i posten når det nærmer seg.

Skroll til toppen