Trøndelag_2018_Vårtur_1

Vårtur

Avdeling: Trøndelag

Vi kjører E 39 om Orkanger, Vinjeøra og Halsa, til Molde og videre over Sula til Volda hvor vi skal overnatte. Videre neste dag E 39 til Grodås, derfra fylkesvei 60 om Stryn og Loen og inn E 39 igjen ved Byrkjelo. Ved Moskog tar vi av fra E 39 og kjører nasjonal turistvei (fylkesvei 60) over Gaularfjellet og ned til Sognefjorden til Sogndal hvor vi skal hygge oss lørdag kveld og overnatte. Søndag går ferden hjemover med ferje over Sognefjorden, videre til Øvre Årdal (fylkesvei 53), opp Tindeveien til Turtagrø og over Sognefjellet. Etter et lunsjstopp i Lom går ferden raskeste vei hjem E6.

Total kjøredistanse for turen er ca. 1.070 km, med beregnet total kjøretid ca. 20 timer for hele helga. Kortest kjøretid er beregnet lørdag for at det skal bli litt tid til andre aktiviteter lørdag ettermiddag.

I tillegg vil ferjeturer med 5 fjordpasseringer med kaffe, svele eller annet etter eget ønske gi mange pauser underveis.

 

Fredag 8. juni

Avreise fra Esso Moholt kl. 09:00 presis, møt opp i god tid før avgang.

Denne dagen skal vi kjøre langt at vi velger raskeste vei til Volda, d.v.s. E 39 til Orkanger, over Hemnekjølen, ferje fra Halsa til Kanestraum og videre til Molde. Videre med ferje til Vestnes, noen mil E 39 til ny ferje fra Solavågen til Festøya og til slutt til Volda Turisthotell hvor vi skal overnatte (klikk her for mer info).

Denne dagen er det ikke, for å spare tid, planlagt felles lunsjstopp, men det er servering alle ferjene slik at det er mulig å mette sultne mager under overfartene. Hvis man ønsker noe større kulinarisk nytelse enn svele og vafler er det også mulig å proviantere før ferjeturene.

I Volda skal vi spise og bo Volda Turisthotell som ligger litt tilbaketrukket med utsikt over sentrum.

Det er god plass til parkering utenfor hotellet.

Middag: 3-retters (blomkålsuppe, stekt kveite, karamellpudding), pris kr. 345 pr pers.

Overnatting: Dobbeltrom kr. 1.245,- / Enkeltrom kr. 995,-

Totalt dag 1: Ca. 350 km og 7-8 timer underveis, inkl. 3 ferjeturer og pauser.

 

Lørdag 9. juni

Denne dagen skal vi ikke kjøre like langt som dagen før, men vi håper strålende sommervær vi kan ta en pause det nye utsiktspunktet som Vegvesenet har bygget Gaularfjellet før vi kjører ned til Sognefjorden. Underveis skal vi kjøre det som lokalbefolkningen har kåret som «Norges verste vei» mellom Loen og Innvik. Veien er svingete og smal og beryktet av den grunn, men er tross alt fint asfaltert.

Lunsjen inntas hos Audhild Vikens Vevstove (klikk her for mer info) Skei i Jølster, der det serveres Rømmegrøt med spekemat (ca. kr. 135,- pr person).

Her er det også mulighet for de mest handlekåte av oss å tilfredsstilt sine lyster.

Vi kjører altså E 39 til Grodås, derfra vei nr. 60 om Stryn og Loen og inn E 39 igjen ved Byrkjelo. Ved Moskog tar vi av fra E 39 og kjører nasjonal turistveg (fylkesveg 60) over Gaularfjellet (klikk her og her for mer info) og ned til Sognefjorden.

Derfra med ferje fra Dragsvik til Hella og videre langs Sognefjorden til Best Western Hotel Lægreid, som har en fin beliggenhet i Sogndal sentrum og gode parkeringsmuligheter (klikk her for mer info).

Middag Hotel Lægreid: Middagsbuffét kr. 285 pr person

Overnatting Hotel Lægreid: Dobbeltrom kr. 1.460,- / Enkeltrom kr. 1.180,-

Totalt dag 2: Ca. 280 km og 6 timer underveis, inkl. 1 ferjetur og lunsjpause.

 

Søndag 10. juni

Søndag er det tid for hjemreise. Vi kjører fra Hotel Lægreid i Sogndal til ferjeleiet i Mannheller, og tar ferje over Sognefjorden til Fodnes. Turen går videre innover Sognefjordens øst/sørside til Øvre Årdal.

Derfra kjører vi opp Tindevegen (klikk her for mer info) til Turtagrø. Denne veien er en privat bomvei med automatisk bomstasjon veiens høyeste punkt 1.315 m.o.h. Veien er smal men fint asfaltert og er korteste fergefrie veiforbindelse mellom Trondheim og Bergen sommers tid.

Videre fra Turtagrø går ferden over Sognefjellet og ned til Lom, hvor vi har bestilt lunsj Fossheim Hotel.

Der serveres det en lunsjtallerken med kaffe til kr. 245,- pr person. Meny er foreløpig ikke bestemt.

Etter lunsjen tar vi raskeste vei hjem via Vågåmo, til E6 og til Dombås, over Dovre, ned Drivdalen og hjemover kjente trakter. For de som ønsker det blir det mulighet til å kjøpe middag Fagerhaug.

Totalt dag 3: Ca. 430 km og 8 timer underveis, inkl. 1 ferjetur, lunsjpause og en improvisert kaffestopp.

Vi håper flott sportsvognvær og ser frem til en trivelig tur med mange deltagere.

Vel møtt til tur !

Skroll til toppen