Sensommertur til Fosen

Årets siste overnattingstur kan være både sen sommer -og tidlig høsttur. Vår tur til Fosen ble definitivt knyttet mot sommeren for makan til topp «kjørevær» i september kan man knapt ønske seg. De frammøtte deltagerne på Esso Moholt skinte derfor om kapp med sola for her var det duket for flotte kjøreopplevelser når vi igjen skulle gjøre Fosen-halvøya. 17 personer i 10 biler deltok på turen.

Pit-stop’s er viktig når man drar på tur, så etter å ha cruiset gjennom byen hvor de første deltagerne for Trondheim maraton begynte å prege bybildet var det duket for en stopp på Flakk ferjeleiet, etterfulgt av kaffe og svele på ferja over til Rørvik, og en ny stopp for å plukke opp The Gilbo’s i sin flotte grønne Westfield. Dermed var det bare å nyte naturen, gi litt ekstra «gass» og skru opp stereo’n noen ekstra hakk før ny pit-stop og is-pause i Åfjord sentrum. 

Alltid godt å få strekt litt på bena og i Åfjord kunne de av oss som hadde et snev av politisk interesse ta en runde i de ulike partienes valgboder for å få med seg kommunevalget kjernesaker.

Vel en halvtimes kjøring videre så var vi framme på Refsnes, nærmere bestemt Kuringen Kysthotell/restaurant. I godt være kunne vi nyte de flotte bryggefasilitetene hvor også desserten ble nytet etter en god lunch.

  

Sportsbilgjengen hadde nå fått «blod på tann» og ville se mer av det flotte kystlandskapet, så det ble besluttet å ta en kort tur over brua til Linesøya før vi satte kursen mot Ørlandet.

Når man er på tur er det viktig å få med seg «alt», så turen gikk via Bjugn og Ervika til vakre Uthaug, med sine sjarmerende brygger, før vi inntok Brekstad med innsjekk på kysthotellet.

z

På hotellet ble vi tatt vel imot av hyggelige ansatte, og vel vitende om at en stilig gjeng må starte kvelden med stil ble en tørr sherry servert før vi inntok restaurant salen som også var reservert for NSK utover kvelden. Her var det god stemning, en utsøkt 3-retters etterfulgt av NSK Quiz, hvor Quizmaster Bjørg styrte her løpet i et tett race mellom lagene London, Paris og København. Alle ble selvfølgelig vinnere!

Avreisedag var lagt opp på avslappende vis, slik at det var god tid til å nyte frokosten, hvor søndagens program var begrenset til besøk hos Uthaug Fisk og ferje til Agdenes før cruising hjem.

Tilbake på Uthaug hadde vi avtalt spesialservice slik at bryggeutsalget ble åpnet for NSK. De av oss som benyttet seg av dette fikk gode priser på et rikt utvalg av fiskemat som FosenSild, Gammelsaltet sei, klippfisk for Bacalao osv.

 

 

På vegne av NSK Trøndelag takkes alle som bidro til ei herlig helg på Fosen!

Skroll til toppen