Søndagstur rundt Granasjøen

Årets siste «utemøte» er ofte en utfordring hvorvidt vi stiller i T-skjorte eller om det kan komme snø.
De fleste av oss hadde nok derfor fulgt ivrig med værvarsler i forkant av vår planlagte tur over Løkken-Nerskogen-Granasjøen til Oppdal. Som ved et under kan vi slå fast at vi kom godt innenfor hva vi kunne forvente av godt «kjørevær». 12 biler, med forventningsfulle «piloter & Co-piloter» stilte derfor opp vår faste base ved Esso Moholt for å nyte finværet og slå av en god prat før «take-off» mot Orkanger.

Værguden spilte oss dog et puss med å tåkelegge kyst-delen av første etappe mot neste «pit-stop»-base i Orkanger, der enda en pilot dukket opp, Jan Åge, korrekt utstyrt med skinnhjelm og briller i sin lekre 3-hjuls doning av typen Hudson Renault 5 Kindred Spirit.

I et tett tåkehav gikk veien mot Løkken uten at verken syklister, sau eller elg ga oss uventede forsinkelser eller skader knyttet til vår vakre sportsbilkonvoi. Som et pust fra høyere makter forsvant også tåka for å bli erstattet av flotte høstfarger i vakker natur. En godt påkledd gjeng kunne derfor oppleve at temperaturen steg fra 5 mot 15 grader mens sola varmet godt. Det var nesten som å være med i en film for beskrivelse av høstens endringer farger fra grønt/gult til rød/gult etter hvert vi kjørte oppover mot Granasjøen. toppen og nedover mot Oppdal ble også utsyn mot fjelltopper dekt med nysnø. Ferden gikk videre forbi Skarvatnet der det ble en liten pause, samt fotoseanse i påvente av at siste pilot med co-pilot ble med videre.

Turens siste og avsluttende mål var The Hill, Midt-Norges høyeste restaurant som ligger 1125 m.o.h., (på toppen av Hovden i Oppdal), slik at vi også fikk med oss gondolheisen oppover til toppen. Der var definitivt friskt, det gjorde godt å komme inn i varmen restauranten og nyte utsikten derfra, mens god lunsj ble servert (ovnsbakt pizza/ dagens suppe).

Fra Oppdal tok vi avskjed og cruising hjemover med visshet om at dette hadde vært en herlig dag og en fin avslutning sportsvognklubbens utesesong.

Takk derfor til alle som bidro til en trivelig dag og en ekstra takk til dagens arrangør, Hans Petter!

Skroll til toppen