Søndagstur til Løkken

Han sto blid på tunet på gården på Løkken i Orkland kommune, og ønsket velkommen. Omgitt av ca 30 klassiske kjøretøy fra 50-, 60- og 70-tallet i flere garasjer og på uteområdet. Noen av bilene hadde fått så mye friskluft at naturen allerede begynt å ta dem tilbake.

Han som sto på tunet og ønsket velkommen var vår vert Kåre Svartbekk, og dem han ønsket velkommen var en kortesje fra NSK avdeling Trøndelag med 10 biler og 18 personer som hadde forlatt Trondheim vel en time tidligere.  Værgudene hadde spanderbuksene på denne søndagen og alle som hadde anledning kjørte selvsagt «nedcabbet».

 

Straks var interessen vekket for de fleste og vel inne på «låven» åpenbarte nok den den største overraskelsen seg. Mangeårig samlemani hadde materialisert seg i velorganiserte temautstillinger med postkontor, olje og bensinprodukter etter merker Mobil, Shell, BP osv.  Interessante musikkinstrumenter og en imponerende samling Tandberg-produkter hadde også funnet sine plasser.

Alt sammen satt opp skikkelig og på publikumsvennlig vis med sans for detaljer.

Det ligger vel i kortene at det ikke er en vanlig låve vi snakker om lenger, men utvidet og ombygd til det ugjenkjennelige. En nostalgisk og romslig «gammelstue» var det også blitt plass til underveis. Og det var her vertskap og besøkende fikk slukket kaffetørsten akkompagnert med tynnlefse og klenning.  Kåre Svartbekk forklarte med innlevelse om hvordan det hele startet og utviklet seg til det vi kunne se i dag.

Som vanlig gikk praten livlig og klokka går som kjent fort i godt selskap. Og det ble noen flere runder med garasjebesøk. Det annonserte besøket i gruva på Løkken måtte derfor skyves på til en annen anledning.

Men lunch ville vi ha, og den inntok vi på Bergmannskroa i Løkken sentrum. Porsjonene var så store at vi egentlig skulle hatt en liten lur før vi kjørte hjem. Men ettersom det ikke var mulig, så var det bare å sette nesen mot Trondheim igjen- etter en vellykket tur og interessant opplegg.

Skroll til toppen