Ferdighetskjøring på Vålerbanen 22.juni, 2022, kl.1500-2100

NSK er en bilklubb som har som formål blant annet å fremme interessen for og kunnskapen om sportsvogner og å arbeide for god trafikkultur.

Med bakgrunn i dette har vi i mange år arrangert såkalt kjøretrening på bane, der vi har ønsket å tilby våre medlemmer en anledning til å utvikle sine kjøreferdigheter og å lære bilen sin å kjenne i trygge omgivelser. Vårt fokus på disse treffene har hele tiden vært at det enkelte medlem kan utvikle seg som sjåfør, og at alle kan og skal kjøre innenfor sine grenser.
I pass avsatt for Urutinerte/ Nybegynnere er det stort sett alltid Instruktører tilgjengelig. Tempoet skal være moderat, og det vil i de fleste pass være Instruktørbil ute på banen som viser riktig sporvalg, bremsepunkter, etc.

Vi har i de senere år hatt et stadig sterkere fokus på sikkerhet på våre arrangement. Før noen slippes ut på banen må de ha vært gjennom et førermøte der det i tillegg til de praktiske reglene for kjøringen presiserer at det ikke er løp, at man alltid må kjøre innenfor sin egen komfortsone, og at vi er svært strenge på å følge opp forbikjøringer som ikke er i henhold til våre instrukser. Vi oppfordrer også alle til å følge med i speilene og slippe forbi raskere biler, slik at uønskede situasjoner kan unngås.

Vi tar sikkerheten på alvor og leier inn ambulansetjeneste fra Sport Rescue Team på alle våre banetreff.

Se mer om arrangementet her

Skroll til toppen