Vi drar dit våren er nærmest – Sør i Østfold

Inspirert av Østfold-rockeren, Henning Kvitnes, sin låt med samme navn, hvor refrenget lyder:

På vesthimmelen henger det en stjerne

som hver kveld blir tent på ny 

Ta meg med ned til sør i Østfold

hvor himmelen alltid var så blå        

Ta meg med ned til sør på grensen

bare ta meg med nå…

Så herved er du invitert! Lørdag 24. til søndag 25. april.

Østfold er lite, og domineres transportmessig av to motorveier, E6 og E18, så andre veier er lett å overse. Men med veien som mål, skjuler Østfold mange asfalterte perler. De skal vi oppdage nå. Vi starter fra Tyrigrava lørdag morgen klokka 9, og kjører litt på kryss og tvers i sørøstlig retning gjennom indre Østfold. Til vi kommer til Ørje sluser. Her ligger Ørje Brug, et tresliperi fra siste halvdel av 1800-tallet. I dag med ett av Norges mest attraktive dampbåtmiljøer. Haldenvassdragets Kanalmuseum ligger her, et senter for opplevelser, aktiviteter og informasjon om Haldenvassdraget og Haldenkanalen. Her ligger også Galleri Ørje Brug, som har utstillinger med lokale og nasjonale kunstnere i sommermånedene. Ørje Brugs Venneforening byr oss på en enkel og god lunsj, mens vi tar oss tid til å møte lokalkulturen, eller bare spasere litt rundt i pittoreske omgivelser, mens vi møter Våren.

Haldenkanalen
Haldenkanalen
Dampbåt Haldenvassdraget

Herfra setter vi kursen mot kysten og Larkollen. Støtvig Hotel tok imot sine første gjester allerede i 1900, og var i mer enn hundre år et av Oslofjordens mest særpregede og anerkjente badehoteller. I 2011 ble det gamle hotellet revet, og i årene deretter har det blitt bygget et nytt og moderne hotell på eksakt samme tomt som det opprinnelige. Her er mye av den unike «fjordhotell-langs-Oslofjorden-følelsen beholdt, men foredlet med litt av atmosfæren fra Hamptons og New England, på østkysten av USA. Et hotell ulikt alle kjedehotellene landet vårt er fullt av – skapt for gode opplevelser. Stedet er kjent for sin særpregede atmosfære og gode mat. Og kan dessuten by på spa, bowling, og mer til. Vi legger opp til vår tradisjonelle After-Drive i baren, før den like tradisjonelle 3-retters middagen…

Etter forhåpentlig fint vårvær og kanskje en liten rusletur på stranda, går turen hjemover igjen. Og på ny – garantert uten motorvei…

Turens lengde og veivalg egner seg godt for eldre biler, så vi oppfordrer spesielt alle med klassikere som trengs å luftes å bli med.

Pris for 2 personer i dobbeltrom er kr 3980. 1 person i enkeltrom kr 2990.

Prisen inkluderer lunsj på Ørje Brug og overnatting på Støtvig Hotel med 3-retters middag på lørdag og frokost på søndag.

Du er påmeldt når du har betalt, og antall plasser fordeles etter «først-til-mølla»-prinsippet. Påmeldingsfrist er 14. mars. Og du melder deg på HER!

Turen er nå fullbooket. Men du kan stå på venteliste, og evt få plass om noen skulle trekke seg.

Turen er forbeholdt medlemmer. Ellers må vi ta de nødvendige forbehold om korona-restriksjoner.

Hilsen Turutvalget

Lars Weckhorst, 908 44 041

Egil Nordlien, 907 52 977

Stein Pauli Nilsen, 920 39 421

Ulf Johannessen, 900 23 554

NORSK SPORTSVOGN KLUBB

Skroll til toppen