Høsttur med full pakke!

11. – 13. september blir en begivenhetsrik helg.

 

Høstturen er nå fullbooket både m.h.t. dobbelt- og enkeltrom. Ønsker du å delta, kan du fortsatt melde deg på, men vil da stå på venteliste og vil rykke fram om noen melder avbud.

 


Link for påmelding lengst ned på siden!

Vi møtes på parkeringsplassen ved Norges Varemesse på Lillestrøm kl. 14.30. Så sent at de færreste slipper å ta en ekstra fridag, og så tidlig at det fortsatt går an å få noe ut av dagen. Derfra drar vi nordøstover på artige småveier. Til Skaslien Gjestgiveri på Finnskogen. Kjent for hyggelig stemning og god mat gjennom generasjoner.

På lørdag bærer det videre nordover. Vi gjør en stopp på Ådalsbruk Motormuseum, for et nostalgisk gjensyn, ikke bare med biler, motorsykler, scootere, mopeder og campingvogner, men med alskens rariteter, som gamle radioer, barnevogner, modellbiler, symaskiner – et landhandleri og en komplett BP-stasjon… Og selvfølgelig blir det kaffe og vafler i stedets Diner.

Derfra setter vi kursen mot Lillehammer. Der skal vi bo på det velkjente OL-hotellet, Lillehammer Turisthotell, som nå nylig er oppusset i all sin prakt, og heter Scandic Lillehammer Hotell. Her blir vi hentet av en veteranbuss som tar oss med på en liten sightseeing-tur før et besøk på Lillehammer Mikrobryggeri. Da står det seriøs ølsmaking og foredrag på programmet, ledsaget av litt lokale spesialiteter, og akkompagnert av litt bluesmusikk. Alternativt anbefaler vi rett og slett en rusletur i koselige Lillehammer sentrum. For dem som ikke spaserer tilbake til hotellet, vil veteranbussen igjen besørge skyssen, hjem i tide til felles middag.

På søndag blir det besøk på nye Norsk Kjøretøyhistorisk Museum på Hunderfossen. Dette åpnet i et nybygg på 2000 m2 i fjor sommer og er en del av Norsk Vegmuseum. Her blir det samlet parkering på Entusiastbil-parkeringen, for så å oppleve unike, norske kjøretøyer både på to, fire og flere hjul, som vi bilentusiaster, og sikkert alle andre, vil ha stor glede av å se. Dette dreier seg om et stort antall unike kjøretøyer fra flere av forsøkene på å få i gang norsk bilproduksjon, og ikke minst biler fra ulike tidsaldre, som mange vil huske fra egen barndom. 

Dette er et sted hvor tiden fort flyr, og vi tenker at det blir litt individuelt hvor lang tid man bruker. Derfor avslutter vi vårt turprogram her. Det blir da opp til den enkelte når og hvilken vei man ønsker å ta hjemover. Turutvalgets anbefaling er imidlertid en litt vestlig rute ned mot Randsfjordens østside, ilagt et lunsj- eller middagsopphold på idylliske Lokstallen på Røykenvik, utenfor Brandbu. Et av landets desiderte topp spisesteder langs veien.

Og for dem som kanskje ønsker andre opplevelser enn det kjøretøyhistoriske, har Lillehammer mye annet å by på. Bare prøv et nettsøk på: maihaugen.no

Her åpenbarer det seg et vell av samlinger, museer og kulturopplevelser forøvrig…

Påmeldingsfrist er 24. august, og du er påmeldt når turen er betalt til Gazoline Publications & Events på konto 5005.06.23618.

For påmelding, priser og mer om turen, klikk HER!

Men husk – plassen er begrenset  – så her er det igjen – «først til mølla»!

Hilsen

NSK Turutvalget

Egil Nordlien, Stein Pauli Nilsen, Lars Weckhorst og Ulf Johannessen

Skroll til toppen