Søndagstur : Løkken Verk

Siste arrangement før sommeren var en søndagstur til Løkken Verk. Dette ble en flott tur i fantastisk vær, en passende avslutning på vårsesongen. 14 biler og 20 personer deltok på turen.

Det var et fantastisk flott vær ved oppmøte Moholt kl. 10 søndagsmorgenen, sol fra skyfri himmel og allerede nærmere 20 grader. Et par nye og spennende biler vi ikke hadde sett før dukket også opp, og også et nytt medlem som ikke har deltatt tidligere arrangementer. Dette er selvsagt alltid hyggelig, og enten det gjelder nye biler eller personer, er det.velkomment med noen nye impulser og da.   

  

Første kjøreetappe gikk via Strindheimtunnelen, (ytre) Byneset og «gammelveien» til Orkanger. I og med at vi hadde relativt god tid før tidfestede aktiviteter endedestinasjonen, ble det et improvisert stopp ved Shell Bårdshaug med is, brus og diverse forfriskninger før vi tok fart neste etappe.

 

 

Deretter kjørte vi via Fannrem, Vormstad og Svorkmo opp til Løkken Verk. Like før sentrum tok vi av oppover til Gammelgruva, som ligger oppe i åsen overfor sentrum, der vi hadde avtalt en guidet omvisning. Vi parkerte bilene, kjøpte billetter, fikk utdelt nødvendig verneutstyr (hjelm) og samlet oss utenfor inngangen til gruva. Her fikk vi en introduksjon til historien rundt gruvedrifta Løkken (som foregikk over en periode hele 333 år fra 1654 til 1987) og litt forberedelse hva som ville møte oss inne i fjellet.

 

 

 

gikk vi inn i gruva. I løpet av en rundtur en snau time fikk en informativ og spennende gjennomgang av hvordan gruvedrifta foregikk; hvilke driftsteknikker og utstyr som ble brukt, og hvordan arbeidsforhold og levekår forøvrig var denne tiden. Det er nok liten tvil om at dette var en tøff tilværelse.

 

  

  

Etterpå kjørte vi ned til sentrum Løkken Verk, der vi spiste lunsj Bergmannskroa. Noen valgte den meget rikholdige søndagsbufféen, noen viltkarbonade og noen pizza. Alt var meget velsmakende.

 

Hjemturen gikk via Hølonda og Korsvegen og langs med Ånøya og deretter E6 fra Melhus til Trondheim. Etter forslag fra formann Per Ole tok vi en stopp Svorksjøen Camping. Dette viste seg å være et idyllisk sted med en fantastisk flott badestrand, slett ikke langt fra byen men ukjent for de fleste.

 

Takk til alle frammøtte for en flott dag. Takk til Trond Håvard i styret for planlegging og gjennomføring.

Skroll til toppen