Wings & Wheels 2018 og et aldri så lite jubileum

Alle milepæler er verdt å ta med seg – og i år var det 20-årsjubileum for NSK-Rogalands årlige sportsvognutstilling. I de ni seneste årene bedre kjent som Wings & Wheels. Arrangementet går av stabelen i og utenfor Sola Flymuseums hangar, og er et samarbeid mellom Rogalandsavdelingen og Flymuseets Venneforening. Søndag den 17. juni opprant med oppholdsvær og litt truende skydekke i horisonten, som aldri ble til noe nedbør. Og i timen før klokka ble 12 og arrangementet offisielt startet, rullet deltakerbilene inn. Til sammen 140 sports- og entusiastbiler. Kanskje ikke et imponerende antall i norsk biltreffsammenheng eller målt mot «normalen» på 200, men imponerende når det gjaldt «kvalitet». Dette ble en kavalkade av kjente og kjære biler, klassikere og moderne, originalbiler og modifiserte. Og på de tre timene arrangementet varte skulle det godt gjøres å komme igjennom alt, hvis man var opptatt av detaljer. Med hyggelige avbrudd av en liten passiar med kjente og ukjente, og utveksling av synspunkter om alt fra været til dekkdimensjoner. Etter hvert trengte publikum seg også på, og totalt var det nesten 1.800 mennesker til stede på årets happening. Noen av regionens forhandlere av de mest sportslige bilene stilte velvilligst opp, med et interessant kobbel av Porscher, Alfa Romeoer og Lexuser, samt alt fra KNA, kjøreskole til bilpleiefirmaer. Wings & Wheels er et fantastisk konsept med muligheten for å studere både biler og fly, og museet besitter en spektakulær samling av flyhistorien fra 2. verdenskrig og til moderne tid, som man aldri går lei av å studere. Gledelig var det også at så mange barnefamilier hadde tatt turen, og smilet var like bredt på mangt et barnefjes som det man opplever på selveste 17. mai. Så Wings & Wheels er også en liten dannelsesreise for den oppvoksende slekt. I den forbindelse kunne vi blant andre stifte kontakt med en av landets yngste bileiere, 3 år gamle Ken Leon, som stilte ut sin
modifiserte Volvo 145 Herregårdsvogn som han enkelt både startet og stoppet, selv om kjøreturen til og fra var i et betryggende barnesete. Et av de bredeste smilene så vi ellers på lille Ali, som var den lykkelige vinner av publikumstrekningen, en helg med en valgfri Porsche med vennlig hilsen Porsche Center Stavanger…

Ellers gratulerer vi årets utstillingsvinnere under Wings & Wheels 2018!

Årets publikums-favoritt ble nok en gang:
McLaren 570s – Jonas Hegre
Årets entusiastbil ble:
Mercedes-Benz 500E – Stefan Køningsberg
Årets orginalbil ble:
BMW 635 CSi – Hallvard Eidem
Årets modifiserte bil ble:
Lotus Exige S – Tommy Lund
Årets Sportsvogn ble:
Ultima GTR – Eivind Finne

Så er det bare å glede seg til samme tid, samme sted, neste år.

Skroll til toppen