Høst-tur : Åre

Skydekket åpnet seg og solen gløttet fram snart vi var plass Esso Moholt tidlig lørdag morgen. 6 biler åpnet turen med kjøring av første etappe korteste vei E6 til nylig omprofilerte Circle K Stjørdal, der de neste 3 sluttet seg til følget. Fra Stjørdal gikk turen vi Meråker der 1 bil ble koblet følget. bar det raskt opp til Storlien der første stopp var EuroCash Storvallen. Det ble handlet de sedvanlige øl & colabokser og ost & kjøttstykker før vi la turen i retning Åre. Solen skinte og la en fin ramme om kortesjen. Blankpolert bil-lakk er langt penere i sol enn i regn!

 

Vi ankom Åre omkring kl. 12, og da var selvsagt første stopp Systembolaget for å fylle opp kvotene før vi kjørte videre til Holiday Club der vi parkerte bilene og fikk lempet inn bagasjen. Der møtte vi de siste deltakere som med 2 biler hadde reist opp dagen før for å strekke turen maksimalt gjennom helgen.

Lunsj ble inntatt restaurant Grappa, en nyåpnet italiensk-inspirert restaurant. De åpnet tidlig for oss da restauranter kunne ta en stor gruppe som vår tidlig dagen, noe gruppen satte stor pris De serverte en velsmakende hamburger-tallerken etterfulgt av en god ostekake og kaffe.

 

 

Etter lunsj gikk en stor del av gruppen opp til kabinbanen og gikk tok turen opp til Åreskuten. Det var en fantastisk utsikt over Åre og omkringliggende fjellrekker, men sur vind gjorde at det ikke ble ikke mye gåing i terrenget før vi returnerte ned til «lavlandet» igjen.

 

 

Ettermiddagen var åpen for hver enkelt å benytte som man selv ville, enten det var å i byen, benytte seg av bade- og spa-fasilitetene hotellet, sitte i baren eller ta det med ro fram til kveldsaktivitetene startet.

Kl 19:30 møttes vi i baren for en forfriskning før vi gikk til bords i restauranten kl. 20:00. Vi fikk servert en velsmakende 2-retters middag med tilhørende drikke. Stemningen var som vanlig god og praten gikk løst utover kvelden, fram til de fleste valgte å til ro rundt midnatt. Noen valgte imidlertid å utforske Åres natteliv, noe de tilsynelatende lykkes godt med.

 

 

Søndag morgen ble det en god frokost hotellet før vi gjorde oss klar for avgang hjemover kl. 11:00.

Tilbake mot Norge kjørte vi E14 til Duved, der vi tok av mot Skalstufjellet og Sandvika. Denne gang var veien fram til riksgrensa utbedret slik at det ble en behagelig tur. Fra grensa var det også gjort utbedring for første gang var asfaltdekket bedre norsk side enn svensk. Det var en ny opplevelse.

 

 

Det var Sigrid og Gunder som ledet turen over fjellet og de tok oss med til minnestatuen over Verdalsraset, en sterk opplevelse. Mange av oss var ikke klare over omfanget før vi fikk et kort og interessant foredrag av Sigrid, og tok en gjennomgang av all informasjon og bildemateriale som var utsiktspunktet.

 

Turen videre gikk til Levanger sentrum der de ble diverse sightseeing før vi ble samlet restaurant Brygga der vi inntok en stor og mektig søndagsbuffet. Kaffe ute i solveggen ga en fin ramme omkring avslutningen turen. Vi takket hverandre for laget før hver enkelt returnerte til sine respektive hjemsted.

 

Trøndelag_2017_Åre_26 

 

 

Vi i styret takker alle som deltok for en flott tur!

Takk også til Gunn og Odd for planlegging og gjennomføring av en vellykket tur.

Skroll til toppen