Jubileumstur / Vårtur

Fredag

Et flott vær med sol fra tilnærmet skyfri himmel ved oppmøte Esso Moholt fredag morgen. Tradisjonen tro utdeling av klistremerker bilene før avgang kl. 09:00. Oppmøte 14 biler og 22 personer.

 

Første etappe gikk langs E6 til Støren, der vi tok en kort stopp for oppsamling. Deretter kjørte vi videre Rv 30 til Røros, der vi ankom ca. kl. 11:30. Vi parkerte utenfor togstasjonen og gikk opp i Kjerkgata der vi fikk servert en god lunsj Berkel & Bar Vertshuset.Røros, de fleste valgte burger og noen sandwich. Etterpå gikk vi i ro og mak nedover den meget sjarmerende Kjerkgata og tilbake til bilene.

 

 

 

Etter lunsj gikk turen videre langs Rv 30 via Tynset til Åkrestrømmen. Her tok vi av østover Fv 607 som vi fulgte langs østsiden av Storsjøen til Rena, og deretter såvidt inn Rv 3 til Elverum. Videre vestover Rv 25 til Hamar, E6 nordover og over Mjøsbrua før vi svingste sørover Rv 4 til Gjøvik, der vi var framme litt over kl. 18. Parkering i parkeringshus før vi sjekket inn Quality Hotel Strand, som ligger vakkert til ved bredden av Mjøsa sentralt i Gjøvik. Avslapning og en drink eller to hotellets flotte takterrasse før servering av middag, som var en ypperlig 3-retters meny med frøyalaks, indrefilét og pannacotta

 

 

Lørdag

Frokost hotellet før avgang kl. 09:00.

formiddagen kjørte vi videre sørover Rv 4 til Roa, inn E16 til Hønefoss, videre Rv 35 vestsiden av Tyrifjorden til Hokksund, E134 til Drammen og til slutt noen kilometer inn E18 mot Oslo og til Lierkroa, der vi ankom litt før kl. 12. Ganske snart ankom også medlemmer fra Oslo, Stavanger og Kristiansand, og parkeringsplassen utenfor kroa ble raskt fylt til randen av en meget variert bilpark

 

 

Etter at vi hadde spist felles lunsj Lierkroa kjørte vi det siste strekket inn til Fornebu, der vi ca. kl. 14:30 sjekket inn Quality Hotel Fornebu hvor kvelden og natt til søndag skulle tilbringes. Et flott hotell som like ved området rundt flytårnet Gamle Fornebu der søndagens vårmønstring skulle arrangeres. Resten av ettermiddagen var det åpent program, som blant annet ble brukt til bilvask og avslapning hotellet.

Kl. 19 møttes vi til litt mingling i baren, før vi en time senere gikk inn i festsalen der vi fikk servert en ypperlig 4-retters festmeny bestående av skalldyrsalat, andebryst, indrefilet og friske bær.

 

I løpet av kvelden var det flere prisutdelinger, de mest interessante for vår del var tildelingen av klubbens ærespris til både Eirik Sesseng og Odd Vaagan, for sin utmerkede innsats for Norsk Sportsvogn Klubb avdeling Trøndelag i en årrekke. En meget fortjent hedersbevisning til begge to, vi gratulerer mye til begge to. Fra Oslo-avdelingen ble Knut Chr. Hallan tildelt tilsvarende ærespris.

Flere medlemmer med lang fartstid i klubben var tilstede denne kvelden, og vi fikk høre mange gode minner og historier fra 70-tallet og fram til i dag. Ingen tvil om at det har vært en rivende utvikling siden den spede begynnelsen i 1977 fram til jubileumsåret 2017 som klubben går inn i med 1.301 medlemmer.

 

Søndag

Frokost hotellet før vi kjørte bort til området rundt det gamle flytårnet Gamle Fornebu, der årets vårmønstring gikk av stabelen. Dessverre var det overskyet og regn denne formiddagen, men det ikke ut til å legge noen stor demper oppmøtet, og det ble også noe bedre vær periodevis utover dagen. En meget spennende dag der vi fikk se nærmere et stort spekter av biler, både i alder og prisklasse.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Midt dagen samlet de fleste av oss seg inne utstillingsområdet før vi gikk bort til Sjøflyhavna kro og spiste lunsj. var også felles-delen av turen over, og vi delte oss etter hvert i 2 puljer der noen kjørte hjem til Trondheim og andre kjørte til Beitostølen for overnatting og hjem til Trondheim mandag.

 

Takk til Trond Håvard Bjørgum og Morten Tellefsen for planlegging og gjennomføring av en vellykket tur.

Skroll til toppen