Utemøte med verkstedbesøk på Ekne

Utemøte med Verkstedbesøk

 

 Vi kjørte nordover langs fjorden på gamle E6, deretter inn på E6 ved Værnes og nordover til Norske Skog på Fiborgtangen, der tok vi av utover mot Ekne. Etter en fin kjøretur på en drøy time fra Trondheim rullet vi inn på gårdsplassen til Kjell Inge Haltvik på Strandholmen på Ekne litt over kl. 19. Da hadde mørket kommet og plussgradene kunne telles på en hånd, så returen ble gjennomført med lukket tak.

 
Turen gikk raskt inn i den store garasjen/verkstedet, som snart skulle vise seg å inneholde litt av hvert avspennende å se på. I det første rommet sto det 4 kjøretøyer, alle registrerte, kjørbare og i jevnlig bruk: 1954 Austin Princess, 1965 MG A, 1957 Fiat 1400 B og 1946 Volvo LV122E lastebil. Medlemmene flokket seg interessert rundt mens Haltvik med iver og humør fortalte oss mer om historien bak hver enkelt vogn; hvor de kom fra, hva som hadde blitt gjort med dem og hva de blir brukt til.

  

(Her sto det også noen kanoner, som de som har sett på programmet «Garasjen» på Viasat 4 har sett er fullt fungerende, men denne kvelden hadde dessverre ikke naboene godkjent avfyring…)

Deretter gikk vi inn i det neste rommet, der det sto en 1908 Piccolo som er under restaurering for en kunde i Trondheim. På et 108 år gammelt kjøretøy som dette er det selvsagt nok av fiffige tekniske løsninger og finurligheter rundt omkring på bilen, noe Kjell Ivar med stor entusiasme viste fram.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingen tvil om at vi her har med litt av en tusenkunstner å gjøre, rett og slett imponerende hva man med god kompetanse og stort pågangsmot kan få til.
 
Ved siden av Piccoloen kunne vi også se konturene av et hot rod-prosjekt helt i startfasen, foreløpig bestående av en ramme fra en Essex og en V12 fra BMW. Dette blir et spennende prosjekt å følge med videre på, slik vi har lært Kjell Ivar å kjenne blir også dette noe helt for seg selv. Kanskje blir det også en passende anledning å gjøre opp turen ved en senere anledning for å se nærmere på dette ?
 
 
Møtet ble avsluttet med at vi gikk inn i kjellerstua for servering av kaffe og kake. Einar overrakte på vegne av klubben Kjell Ivar en liten gave som takk for at vi fikk komme på besøk.

 

 

En stor takk til Kjell Ivar Haltvik som tok imot oss og gjorde dette til et meget interessant og morsomt møte.
Takk også til Einar Skevik Iversen i styret samt Gunnar Utvik for planlegging og gjennomføring.
 
 
Skroll til toppen