Sensommertur : Åre

 

 

Grå skyer og regn møtte oss ved oppmøte på Esso Moholt tidlig lørdag morgen, et vær som selv ikke for de mest hardbarkede ikke innbød til toppløs kjøring fra start av. Men de 10 bilene og 15 personene som møtte opp var likevel ved godt mot. Etter som været ikke var all verden gikk første etappe korteste vei på E6 til nylig omprofilerte Circle K Stjørdal der en rød Mercedes sluttet seg til følget før vi kjørte videre til Storlien.

(De to siste bilene/parene hadde kjørt i forveien dagen før og ventet på oss i Åre.)

 

 

Neste stopp ble EuroCash på Storvallen. Aldri så galt at det ikke er godt for noe; i og med at temperaturen var såpass begrenset kunne vi ta sjansen på å fylle bagasjerommene med både spare ribs og pulled pork fra kjølediskene, selv om kjøleskap og fryser ikke var innen rekkevidde før søndag kveld. Men når vi var ferdighandlet hadde skydekket løsnet noe, og mot Åre så det såpass lyst ut at en del tak ble kjørt ned.

Ca. kl. 12 ankom vi Åre, og da var selvsagt første stopp Systembolaget for å fylle opp kvotene før vi kjørte bort til Holiday Club der vi parkerte bilene. Lunsj ble inntatt på «Broken» like ved Torget, en typisk amerikansk restaurant med god mat i særdeles rause porsjoner. Etterpå gikk tilbake til Holiday Club og sjekket inn. Ettermiddagen var åpen for hver enkelt å benytte som man selv ville, enten det var å gå i byen, benytte seg av bade- og spa-fasilitetene på hotellet, spille bowling eller rett og slett bare slappe av.
 
 
 
Noen timer senere møttes vi i baren for en forfriskning før vi gikk til bords i restauranten kl. 19:30. Her fikk vi servert en velsmakende 3-retters middag med tilhørende drikke. Stemningen var som vanlig god og praten gikk løst utover kvelden, fram til de fleste valgte å ta kvelden og gå til sengs rundt midnatt.

 

Søndag morgen ble det en god frokost på hotellet før vi gjorde oss klar for avgang hjemover kl. 10:30.

 

Tilbake mot Norge kjørte vi E14 til Duved, der vi tok av mot Skalstufjellet og Sandvika. Dessverre var veien fram til riksgrensa under utbedring og for tiden uten asfaltdekke, men underlaget var stort sett greit og trafikken rolig og behersket, slik at det gikk greit å komme seg over til Norge i moderat tempo.

Første stopp ble ved Tännforsen, Sveriges største foss som ligger noen få kilometer fra Duved. Selv om den selvsagt ikke kan måle seg med de største norske fossene er den ganske imponerende å både se og høre på nært hold fra utsiktsplattformene som er bygd opp like ved fossen.
 

 

 

 

Neste etappe gikk videre over Skalstufjellet til Sandvika og Norge. Selv om veistandarden var relativt grei så var enkelte mer bekymret over forholdene enn andre, så da vi endelig fikk asfalt under hjulene igjen etter passering grensa så passet det bra med en stopp for oppsamling og fotografering i Sandvika.

 

 

 

Deretter kjørte vi videre Rv 72 nedover i dalen, så Rv 758 over til Vinne og til slutt Rv 757 ned til Stiklestad. Her var det bestilt bord på Restaurant Skalden på Stiklestad Nasjonale Kultursenter, der vi fikk boltre oss i den omfattende og velsmakende søndagsbufféten, her var det noe for enhver smak og gane.

 

Etter at middag, dessert og kaffe var fortært ble turen offisielt avsluttet med at vi takket hverandre for laget før hver enkelt kjørte i eget tempo tilbake til Trondheim der de fleste vel var hjemme rundt kl. 17.

 

Skroll til toppen