Vårtur

 

Ved oppmøte fredag morgen på Esso Moholt ble vi møtt av blå himmel, sol og fin vårtemperatur. Avgang var satt til kl. 10 slik at også de langveisfarende fra Nord-Trøndelag slapp å stresse på morgenen.

 
 

Første etappe gikk langs E6 og E39 til Orkanger, og deretter via Storås til Surnadal. Etter et par timers fin kjøring ankom vi turens første innlagte stopp; Svinviks Arboret, en eksotisk naturhage som ligger idyllisk til ved Todals-fjorden på Indre Nordmøre. Her fikk vi gå oss en tur rundt i arboretet, før lunsj ble servert ute i den flotte blomsterhagen. En fin stopp på et sted som nok var en ny opplevelse for de fleste.

 

 

 

Etter lunsj var det bare noen få kilometers kjøring til turens første ferjeleie ved Kvanne. Kort overfart til Rykkjen før vi kjørte videre via en kort stopp i Sunndalsøra og deretter utover langs fjorden til Angvika.Her sjekket vi inn på Angvik Gamle Handelssted, et ærverdig sted idyllisk beliggende ved Sunnmørs-fjorden. Det viste seg å være en imponerende standard på rom og fasiliteter, og vi fant oss umiddelbart godt tilrette i de smakfullt innredede rommene med vakker utsikt over fjorden. 

 
 
Det var også en flott terrasse på stedet, og det gikk ikke lenge før denne ble inntatt med noe godt i glasset.
 
 
 
Noen valgte også å benytte seg av flere av stedets fasiliteter som badehuset og muséet.

 

 

Litt senere på kvelden møttes vi i kinosalen, der vi fikk se en interessant film om Angviks historie, som den driftige familien Angvik har hatt en imponerende grad av påvirkning på gjennom generasjoner.

 

 

Dagen ble avsluttet med servering av kokkens 5-retters inspirasjonsmeny i restauranten, selvsagt med tilhørende vinpakke. Også i år var det flere nye medlemmer med på turen som ble behørig presentert.Alle så ut til å finne seg godt til rette, og noen slo umiddelbart til på turleder Stig Runes oppfordring om å fortelle trønderskrøner. Stemningen var med andre ord meget god utover kvelden.

 

 

Lørdagen startet rolig med frokost på hotellet og god tid til å besøke muséet eller de andre fasilitetene på stedet for de som ikke hadde gjort nok av det kvelden før. Avgang fra Angvik var satt til kl. 11.

 

Dagens første etappe gikk via Åndalsnes til Trollveggen Besøkssenter, der vi fikk servert en solid lunsj i form av rømmegrøt med påfølgende dessert og kaffe. Deretter ble Trollstigen forsert før en innlagt stopp på platået på toppen, der det siden sist var åpnet enda en spektakulær utsiktsplattform.

 

 

 

Videre gikk turen over fjellet ned til Valldal, ferje Linge-Eidsdal, over nytt fjell og ned Ørnevegen til Geiranger. Opp fra Geiranger via Nibbevegen til det spektakulære utsiktspunktet Dalsnibba. Med andre ord hadde vi i løpet av kort tid kjørt 3 av Norges mest spektakulære veistrekninger, en flott opplevelse.

 

 

Skroll til toppen