NSK inviterer til kjøretrening på Rudskogen fredag 13. mai!

Da er vi klare for nok en flott dag på banen i NSK-regi! Banen er oppe fra 17:00 til 21:00, teknisk kontroll fra kl. 16:00 – møt opp i god tid, og merk tiden!

PRIS

• Kjøring: 800 NOK (+ innmelding for ikke-medlemmer)
• Prøveheat (5 runder på Rudskogen): 200 NOK (ikke nødvendig å være medlem)
• Publikum: Gratis

Full deltakelse på arrangementet er kun åpent for medlemmer av NSK, men innmelding kan gjøres på stedet. Medlemskontingenten er for tiden 500 kroner.

TENTATIVT TIDSSKJEMA

• 16:00 – Sekretariat og teknisk åpner
• 17:00 – 18:45 Gateregistrerte biler
• 18:45 – 19:00 Lisensierte biler (opplining i pit 5 minutter før)
• 19:00 – 19:45 Gateregistrerte biler
• 19:45 – 20:00 Lisensierte biler (opplining i pit 5 minutter før)
• 20:00 – 20:45 Gateregisterte biler
• 20:45 – 21:00 Lisensierte biler (opplining i pit 5 minutter før)

REGLEMENT

Se lenger ned for reglment og skjema. Vi setter pris på om deltakerne skriver ut og tar med seg ferdigutfylte skjemaer. Husk også hjelm på alle i bilen (gjelder også prøveheat).

Det er mulig å stille med alle typer biler så lenge de er i teknisk bra stand (sjekk av generell tilstand, bremsevæske, lys, tauekrok, etc.). Merk at Rudskogen opererer med en støygrense på 100 dB!

OM FERDIGHETSKJØRING

NSK er en bilklubb som har som formål blant annet å fremme interessen for og kunnskapen om sportsvogner og å arbeide for god trafikkultur. Med bakgrunn i dette har vi i mange år arrangert såkalt kjøretrening på bane, der vi har ønsket å tilby våre medlemmer en anledning til å utvikle sine kjøreferdigheter og å lære bilen sin å kjenne i trygge omgivelser. Vårt fokus på disse treffene har hele tiden vært at det enkelte medlem kan utvikle seg som sjåfør, og at alle kan og skal kjøre innenfor sine grenser.

Vi har i de senere år hatt et stadig sterkere fokus på sikkerhet på våre arrangement. Før noen slippes ut på banen må de ha vært gjennom et førermøte der det i tillegg til de praktiske reglene for kjøringen presiserer at det ikke er løp, at man alltid må kjøre innenfor sin egen komfortsone, og at vi er svært strenge på å følge opp forbikjøringer som ikke er i henhold til våre instrukser. Vi oppfordrer også alle til å følge med i speilene og slippe forbi raskere biler, slik at uønskede situasjoner kan unngås.

Vi tar sikkerheten på alvor og leier inn ambulansetjeneste fra Sport Rescue Team på alle våre banetreff.

TERMINLISTE FOR 2016

Det er planlagt hele 5 banetreff for sesongen 2016 (4 på Rudskogen og 1 på Vålerbanen):
• Rudskogen, fredag 29. april 2016, 17:00-21:00
• Rudskogen, fredag 13. mai 2016, 17:00-21:00
• Vålerbanen, søndag 19. juni 2016, 13:00-19:00
• Rudskogen, søndag 24. juli 2016, 13:00-20:00
• Rudskogen, fredag 26. august 2016, 17:00-21:00

PRØVEHEAT

I år introduserer vi nyheten prøveheat. Dette er et tilbud til alle (både medlemmer og ikke-medlemmer) som ikke har prøvd ferdighetskjøring på bane tidligere og som kunne tenke seg en liten prøvetur. Vi tar betalt 200 kroner for et prøveheat hvor du kan kan kjøre din egen bil i 5 runder på Rudskogen. Etter prøveheatet vil det være mulig for interesserte å oppgradere til full deltakelse på arrangementet ved å betale prisdifferansen på 600 NOK (+ innmelding for ikke-medlemmer).

PRØVESKILT

Vi tillater prøveskilt under følgende forutsetninger:

1. Man melder seg på på forhånd, forteller om bilen og legger ved bilder (minimum av kupé, motorrom, bagasjerom, samt utvendige bilder fra alle sider) av den på epost til [email protected] senest 4 dager før arrangementet slik at NSK kan forhåndsgodkjenne/-underkjenne. NB: Bilder skal være av bilen slik den vil fremstå på banetreffet, dvs at f.eks. felger, dekk etc skal være de som skal brukes på banen, og bildene skal være tatt nylig.
2. På banen skal man legge frem kjøreseddel som viser at man har fått godkjent kjøring på hovedbanen på Rudskogen den angitte dato (og den ordlyden skal ikke kunne misforstås), ordet ‘flytting’ skal f.eks. ikke være det operative, men ‘testing’ eller ‘prøvekjøring’ er OK. Dette gjelder også forhandlerkjennemerker. Det må fremvises gyldig godkjenning fra forsikringsselskap på at forsikringen gjelder kjøring på Rudskogen Motorsenter.
3. Kun den påmeldte føreren kan kjøre bilen, og passasjerer tillates ikke.
4. Husk at fra myndighetenes side gjelder de samme krav til en bil med prøveskilt som en bil med vanlige skilter.

LISENSIERTE BILER

Vi vil arrangere 3 x 15 minutter med treningsheat for lisensierte biler under forutsetningen at det stiller et minimumsantall på 5 biler i en racingklasse. Vi kommer til å kreve forhåndspåmelding og forhåndsbetaling.

1. Man melder seg på på forhånd ved å betale deltakeravgiften til kontonr. 6034.05.24961 og sende en epost til [email protected] og forteller kort om bilen/racingklassen man stiller i senest 4 dager før arrangement.
2. Vi legger opp til å kun kjøre en racingklasse og bestemmer dette ut ifra forhåndspåmeldingene. Vi gir beskjed til de forhåndspåmeldte om det blir lisensierte treningsheat senest 2 dager før selve arrangement.
3. Vi gjør oppmerksom på at ved arrangement av lisensierte treningsheat, så vil deltakeravgiften IKKE refunderes – selv om deltaker ikke stiller til start eller at bilen ikke består teknisk kontroll. Hvis det derimot ikke er nok forhåndspåmeldte til å arrangere lisensierte heat, eller racingklassen du er påmeldt i ikke blir arrangert, så vil vi selvsagt refundere den innbetalte deltakeravgiften.
4. Vi kommer til å kjøre et strengt regime på tidsskjema for lisensierte heat, med opplining i pit 5 min før, for å unngå forsinkelser ift. kjøretiden for de med gateregistrerte biler.

Skroll til toppen