Heldags ferdighetskjøring på Vålerbanen!

Vi inviterer til heldags ferdighetskjøring på Vålerbanen Race Track søndag 23. august. Vi satser på en solfylt sensommerdag og håper mange stiller med bil for å teste/utvikle sine kjøreferdigheter. Vi kjører på sløyfe 1 og 2, altså hovedbanen uten den nye sløyfa.

Grunnet kirketid kan vi ikke starte før kl 13:00. Banen er oppe fra 13:00 til 19:00. Teknisk starter 11:00 og kl 12:00 vil det være mulighet for en rolig gjennomkjøring av banen med stopp i 5 forskjellige soner for å vise og diskutere sporvalg.

Tentativ tidsskjema for dagen er som følger:

11:00 – Teknisk åpner
12:00 – 12:50 Rolig gjennomkjøring med stopp i 5 forskjellige soner
(visning og diskusjon av sporvalg)
12:50 – 13:00 Første førermøte
(ytterligere førermøter ved behov ut dagen)
13:00 – 15:00 Frikjøring (flaggvaktskift 1)
15:00 – 15:30 Lugna halvtimen
15:30 – 17:15 Frikjøring (flaggvaktskift 2)
17:15 – 19:00 Frikjøring (flaggvaktskift 3)

Dessverre kan vi ikke arrangere heat for lisensierte biler, da Vålerbanen har begrensninger på antall dager støynivået kan være over 90dB.

Møt opp i god tid, alle biler må gjennom teknisk kontroll! Det er ingen forhåndspåmelding. Det er påkrevet med førermøter for alle som skal kjøre på banen. Tidspunkt for førermøter er listet opp i programmet over. 

Prøveskilt: NSK har en forsøksordning der vi tillater biler med prøveskilt på banen. Dog er det en del forutsetninger som skal være oppfylt:

  1. Man melder seg på på forhånd, forteller om bilen og legger ved bilder (minimum av kupé, motorrom, bagasjerom, samt utvendige bilder fra alle sider) av den på epost til [email protected] senest 4 dager før arrangementet slik at NSK kan forhåndsgodkjenne/-underkjenne. NB: Bilder skal være av bilen slik den vil fremstå på banetreffet, dvs at f.eks. felger, dekk etc skal være de som skal brukes på banen, og bildene skal være tatt nylig.
  2. På banen skal man legge frem kjøreseddel som viser at man har fått godkjent kjøring på hovedbanen på Vålerbanen den angitte dato (og den ordlyden skal ikke kunne misforstås), ordet ‘flytting’ skal f.eks. ikke være det operative, men ‘testing’ eller ‘prøvekjøring’ er OK. Dette gjelder også forhandlerkjennemerker.
  3. Kun den påmeldte føreren kan kjøre bilen, og passasjerer tillates ikke.
  4. Husk at fra myndighetenes side gjelder de samme krav til en bil med prøveskilt som en bil med vanlige skilter

Priser:
– Medlemmer (kjøring): 1200 NOK
– Ikke-medlemmer (kjøring): 1450 NOK (1200 + 250 for innmelding)
– Publikum: Gratis

Det er mulig å stille med alle typer biler så lenge de er i teknisk bra stand (sjekk av generell tilstand, bremsevæske, lys, tauekrok, etc.). Merk at Vålerbanen opererer med en støygrense på 90 dB!

Kjøring på arrangementet er kun åpent for medlemmer av NSK, men innmelding kan gjøres på stedet. Medlemskontingenten er for tiden 500 kroner og gir deg en rekke medlemsfordeler. Det er halv pris, dvs. 250 kroner, ved innmelding etter 1. juli.

NB! Husk å laste ned skjemaet under som inneholder regler og opplysninger som må fylles ut før man får kjøre! Fyll ut skjemaet (husk at det er flere sider!) og ta det med deg, så går registrering vesentlig lettere. 😉 

Og husk hjelm på alle i bilen!

VELKOMMEN!

Skroll til toppen