Utemøte august – Tydal (04.08.2013)

Som en ny vri på terminlisten ble det i år arrangert en dagstur første helga i august. Tidspunkt og værsituasjon tidligere i uka tatt i betrakning var vi litt spente på oppslutningen, men det ble en fin tur med 9 biler og 15 personer. Et par nye biler dukket også opp etter ferien.

Til tross for at sekretær og turleder sovnet av til kl. 10:45, hadde vi avgang fra Moholt kl. 11:10. Turen startet med sol og spredte skyer, temperaturen lå på 20 grader og steg raskt til noe over 24 grader. Med taket nede og sommervind i håret, var første stopp på Støren. Deretter fortsatte vi til Glåmos, i strålende vær og gjennom fantastisk natur.
 
 
Grethe og Bjørn Otto fra den trønderske medlemsmassen, hadde invitert til kaffestopp på deres flotte, 2 år gamle hytte som lå flott til på en høyde med utsikt over vannet. Vertskapet vartet opp med vafler, multer, moreller og andre bærtyper, etterfulgt av saftig sjokoladekake. Selvsagt fikk vi også valget mellom kaffe og te. Alltid trivelig og vellykket når medlemmer tar slike initiativ.
 
 
Turansvarlig hadde avtalt at Bjørn Otto skulle sette opp det norske flagget i vegkanten, men de tre første i følget, hadde så stor fart at de ikke reagerte på et Fiat-flagg som var hengt opp. Ikke så rart, for i Trøndelag har vi jo ingen Fiat-eiere.

 
Etter en svært trivelig stopp, fortsatte de 9 bilene og 15 deltakerne videre mot Væktarstua. Nydelige og asfalterte sportsbilveger, har var det ikke noe å klage på. Brede smil fra alle da vi ankom Væktarstua, alle gledet seg til en overdådig buffé, der alt fra saltkjøtt, stappe og kvitflesk, til rømmegrøt, skinkestek med bacon, fisk med tilbehør, stort utvalg i kalde retter, og til slutt det du måtte ønske av desserter. Enkelte var opp til 5 ganger framme for å fylle opp fatene !
 
En fin, sosial prat i solveggen, før vi satte kursen mot Hell, der kyss, klapp og klem skulle gjennomføres, som seg hør og bør ved avslutning av turen.
 
Spørsmålet var da – kunne søndagen vært bedre ? Et unisont, rungende NEI !
Synd at så mange var på ferie, til neste år anbefaler at alle legger opp sommerferien sin først etter at terminlisten er vedtatt.
Takk for denne gang, så sees vi igjen på kveldsturen til Hegra festning i september. Vi håper også at mange (som i fjor) blir med på landstreffet med alle NSK-avdelingene på Gol siste helga i august.
Skroll til toppen