Innemøte november – M-tech (06.11.2012)

Klubbens novembermøte foregikk hos firmaet M-tech, som holder til i Industriparken på Selsbakk. 20 medlemmer møtte opp og fikk med seg et teknisk meget interessant møte.

M-tech har blitt drevet av de to brødrene Morten og Petter Scharffscher i 16-17 år. Spesialiteten er metallbehandling, både stål og aluminium. De viser en stor grad av kreativitet, og ingen oppdrag er for små eller for store. Flere av medlemmene har også gode erfaringer med firmaet, så hvis noen skulle ha behov for hjelp innenfor dette området kan det absolutt anbefales å ta kontakt med dem.
 
Det mest imponerende vi fikk se under møtet var nok de to brødrenes kreativitet og utvikling av egne ideer. Det store utviklingsproduktet de var opptatt av nå, var å fremstille en rednings-/servicebåt primært med tanke på olje- og miljøsektoren. Båten drives framover av to store skruer, som erstatter både propell og hjul. Primært er konseptet laget for å få trygg fremdrift i vann, islagt vann og over tykk is, altså i arktiske strøk. Mange store internasjonale selskaper er interessert i produktet, og har gått inn med midler for å få prosjektet fremover. 

 

Mange ga uttrykk for at det er artig å se at det fortsatt finnes slike firmaer, som fremdeles drives av ideologi, sprø ideer og oppfinning av nye produkter, og som viser seg å ha livets rett.

De 20 medlemmene som møtte denne tirsdagen, var som vanlig ivrige med spørsmålene.

 
Nok en gang takker styret for godt oppmøte.
Gjør deg klar til neste medlemsmøte, som er julemøtet tirsdag 6. desember. Invitasjon kommer.
 
Skroll til toppen