Innemøte august – Norsk Luftambulanse (14.08.2012)

Til sammen 15 biler og 20 personer deltok på møtet, en varm og fin sommerkveld, selvsagt med taket nede.

Etter en tur gjennom byen i en lang rekke, parkerte vi utenfor NLA (Norsk Luftambulanse) på Rosten. Der fikk vi først en orientering av assisterende regionsjef Tom Hansen, i hangaran orienterte flytekniker Leon Langeng om maskinen som sto klar, og svarte på alle tekniske spørsmål.
NLA er en humanitær medlemsorganisasjon, som omsetter for 250 mill. kroner pr år. De har 760.000 medlemmer og støttes i tillegg av 3.400 bedrifter. De er nesten landsdekkende og er operatør på 8 av 10 helikopterbaser rundt om i Norge. NLA er primært luftambulanseoperatør, men driver også opplæring av andre etater som f.eks. brannvesen, politi og flere. Totalt består ambulansestyrken i Norge av 12 ambulansehelikoptre, 9 ambulansefly og 5 redningshelikoptre fra Forsvaret (Sea King).
Vi fikk en gjennomgang av rutiner og forskjellige oppdrag, og interessen steg nok noen hakk da vi forflyttet oss til hangaren. Der sto det en maskin klargjort for utrykning, og både flyger og lege var stand by 24 timer i døgnet. Maskinen ble ivrig besiktiget av medlemmene interiørt og eksteriørt.
 
Møtet ble avsluttet kl. 21-21:30 ved at formannen overrakte klubbens emalje-emblem til flytekniker Leon Langeng.
En stor takk til Jan i styret, som hadde ansvaret for gjennomføringen av dette vellykkede møtet.
Neste medlemsarrangement blir landstreffet på Gol helga 24.-26. august. 
Neste ordinære medlemsmøte er tirsdag 4. september.

Skroll til toppen