Vårmønstringen 2013 er over

Da var NSKs 38ende vårmønstring gjennomført. Vi hadde ikke fullt så fint vær denne gangen som det vi har vært vant med i de siste årene, noe som nok påvirket antall besøkende en god del. I tillegg hadde vi en ekstra utfordring med at vi var nødt til å stenge indre bane da denne ikke var fremkommelig for annet enn traktorer grunnet våt grunn. Ikke desto mindre må også denne vårmønstringen kunne betegnes som en suksess. Totalt var det i overkant av 500 biler innom i løpet av dagen, og ca 1500 besøkende med smitt og smule. Dette var en god del færre en rekordåret i fjor, men de som hadde trosset været fikk en fantastisk opplevelse.

Av spesielle biler man kunne beskue på årets vårmønstring var det blant annet nye biler som Koenigsegg Agera R, Ferrari F12, Jaguar F-type og BMW M6. Av eldre biler var det både en Bugatti 57 og en norsk (fornebu) produsert bil kalt Lysell Rally. Denne ble produsert i 1950-51 og var den første norskproduserte sportsbilen (muligens også den eneste, hvis man ikke tar med Il Tempo Gigante). I anledning Aston Martins 100 års jubileum dukket det også opp noe så spesielt som en Aston Martin Zagato Vantage fra 1989. Dette er en av bare 52 produserte biler.

Alt dette i tillegg til de vanlige store mengdene med Porscher, Lotuser, MGer, MX-5er, Morganer også videre. Flere klubber hadde gjort seg flid med klubstander i år og både Ferrariklubben, Porscheklubben, Mercedesklubben, MG-klubben og MX5-klubben var representert.

For de som av en eller annen grunn skulle bli lei av å se på ekte sportsbiler var det også muligheter til å kjøpe modellbiler, Grand Prix -inspirerte klær, bilinspirerte klokker og bilpleieprodukter.

Etter defileringen av et lite knippe av bilene som representerte bredden ble prisene for årets sportsbil, årets langveisfarer og årets klubbstand delt ut.

· Årets sportsbil: Lysell Rally – Eier: Erik Bøle
· Årets klubbstand: Porscheklubb Norge
· Årets langveisfarende: Sebastian Bårdslett fra Hareid

Så takk til alle som trosset det litt grå været og møtte opp enten med biler eller bare som besøkende, og spesielt takk til alle de frivillige som stiller opp år etter år og gjør dette arrangementet mulig. Takk også til alle de klubbene som har valgt å være med på å gjøre Vårmønstringen til det den er i dag.

Velkommen tilbake neste år.

Bilder som vanlig i Bildegalleriet.
Skroll til toppen