NSK – Vårturen 26–29. mai 2011

Av Jarl Erlandsen Årets NSK-Vårtur hadde 32 påmeldte biler og mer enn 50 personer. Nesten alle møtte også opp til avreise på Jessheim. Noen hadde allerede vært på tur en dag, fra Stavanger og møtte de andre foran Ullensaker Rådhus. Som alltid er det jo vanlig å snakke om været, men denne gange var vi ekstra spente – på slutten av turen var ruta lagt over Valdresflye – og den var stengt da vi startet opp på torsdag. Men en positiv og sosial gjeng entusiaster gledet seg til turen og flott sportsvogn-vær!

Etter å ha tilbakelagt ca 20 mil via Elverum samlet vi oss for første natt i Trysil. Ute blåste og regnet det, inne var det varmt og godt, særlig rundt ”ildstedet” i lobbybaren. Noen fikk en hyggelig overraskelse da de så rommene… Tursjefen – Hans Jørgensen – hadde ordnet slik at hver natt ville 4 rom være oppgradert. Utvelgelsen var ikke tilfeldig, og første natt fikk de 4 som hadde betalt turen først de beste rommene.

Fredag var vi klare for nye 21 mil. Nå nordover forbi Drevsjø og etter hvert vestover mot Tynset og Savalen. Været var stabilt grått og humøret stabilt godt. Til lunsj på Domus Tynset ble vi hilset av senterledelsen og de hadde også satt av egen plass til våre biler. Noen tok turen om Røros også. Etter hvert kom vi alle frem til Savalen, og vi fikk muligheten til å hoppe i poolen. Folket var tydeligvis ikke lei vann…skjønt en kald øl eller et glass hvitvin i bassenget var en egen opplevelse i seg. Også denne kvelden var det noen utvalgte som fikk oppgraderte rom. Nå var kriteriet entusiasme, og en av de heldige hadde hatt motoren ute og skrudd på bilen frem til kl 0630 torsdag morgen for å rekke turen! Under middagen fikk vi også vite hvem som skulle få suite den neste kvelden – nå bestemt av resultater fra tur-quizen.

Lørdag, og solen skinte igjen. Alt av stoff-, plate- eller glasstak ble stuet ned i bagasjerommet og vi svingte vestover fra Alvdal, gjennom Folldal og over Hjerkinn. Vi samlet feltet hos i ”Dovregubbens hall” før neste stopp som var lunsjen på Jørundgard, ved Sel. Jørundgard er kulissene til filmen Kristin Lavransdatter. Hele gården og kirken ble åpnet for oss og vi ble servert Middelaldersodd m. flatbrød. Mettet på mat og inntrykk var vi klare for det mange så som turens høydepunkt – Valdresflye. Den var åpen, og selv om det fortsatt var brøytekanter noen kilometer og vi fikk snøvær, så kom alle trygt over. Sammen med japanske og tyske bussturister ble vår siste natt på Fagernes. Igjen god mat, god stemning og masse juging i baren.

Siste dag, søndag, og igjen var det sol. Innen alle var hjemme så dukket det opp litt regn fra oven, men om du skulle være i tvil: Vårturen hadde perfekt sportsvognvær! Sol, regn og snø – og når kjørte du vel sist ”toppløs” i snøvær.

Takk til alle deltakere for deres bidrag med entusiasme og godt humør. Takk også til Hans Jørgensen for nok en gang å ha laget et flott opplegg for NSKs Vårtur!

Masse bilderf ra turen finner du i Bildegalleriet!

Skroll til toppen