Julemøte 2010 (07.12.10)

Årets siste medlemsmøte, det tradisjonelle julemøtet, ble i år avholdt i lokalene til Aune Forlag på Lade. 20 medlemmer møtte opp til god julemat, drikke og underholdning.

Lokasjonen for årets møte er et tradisjonsrikt firma i Trøndelag, og vi ble møtt med ærverdige lokaler og en vakkert julepyntet kantine (noen mente at det her måtte ha vært en kvinne inne i bildet).  

Møtet startet med et innlegg av Tore Sørung, som i likhet med enkelte av klubbens medlemmer er en lidenskapelig bilentusiast. Han har utvilsomt mer enn nok å øse av når det gjelder forskjellige historier, og vi fikk et interessant og humoristisk tilbakeblikk på bilens historie her i Trondheim og omegn.

Sørungs bok «Turquoise» kan forøvrig anskaffes for 256 kroner portofritt tilsendt fra bokkilden.no.
Adressa hadde også en artikkel i forbindelse med bokutgivelsen i 2007, den kan leses her.

Deretter var det klart for matservering. Tradisjonen tro ble det servert julemat med både varme retter som ribbe, medisterkaker og rødkål og kalde retter som laks og sild. Mens maten ble spandert av klubben var det muligheter for å kjøpe juleøl, julebrus og akevitt etter eget ønske.

John Oluf holdt så en kort oppsummering av historien til Aune Forlag, en familiebedrift som ble grunnlagt i 1949. Hovedproduktet er kort til bruk i forskjellige sammenhenger og kalendere. Fra nyttår overlater John Oluf stafettpinnen videre og bedriften vil fra da av drevet videre av 3. generasjon i familien. Et nybygg er dessuten på gang, så etter hvert blir det flytting til nye og moderne lokaler på Rosten mens det på Lade blir leiligheter.

Som sikkert de fleste har fått med seg nå så var en delegasjon fra klubben på en tur til Goodwood Revival i september. Arne Rathe gjennomgikk denne opplevelsen med bilder, film og morsomme kommentarer. De som var avbildet så ut til å stortrives og gikk rett inn i den spesielle atmosfæren med tidsriktig bekledning. Kanskje ga opplevelsen såpass mersmak at det blir en ny tur neste år, kanskje da med enda flere deltagere?   

Et meget vellykket møte som avslutning på et nok et vellykket år i NSK avdeling Trøndelag.

En stor takk til Bitte og John Oluf som stilte bedriftens utmerkede fasiliteter til rådighet for møtet.  

Skroll til toppen