Tur til Knarrlagsund, Hitra (22.-23.08.09)

12 biler og 21 personer deltok på årets høst-tur som gikk til Knarrlagsund på Hitra. En trivelig helg med god mat, flotte opplevelser og hyggelig sosialt samvær.
Ikke altfor gode værutsikter fra start men mer enn fint nok til at turen kunne starte uten tak. Første etappe gikk fra Sandmoen via Orkanger og videre på RV710 utover mot kysten og gjennom Hitra-tunnelen til Hitra. Etter noen timers kjøring var det tid for lunsj bestående av en buffét med blant annet lapskaus, bacalao og reker på Bryggen Restaurant på Siholmen. Restauranten ligger fint til like ved sjøen med flott utsikt.

 

 

 
 

Etter at en kort regnskur beleilig nok kom mens vi spiste lunsj innendørs var det igjen blitt oppholdsvær da vi kom ut og skulle kjøre videre, dermed kunne de som hadde mulighet til det igjen ta ned taket. Nå fortsatte vi videre over Hitra og deretter videre ut til Titran på Frøya der vi tok en pause og en gangtur i det fine været. Her fikk vi blant annet se Norges høyeste fyr og statuen til minne om Titran-ulykka i 1899. Etterpå så noen på Opel-drifting på fint nytt motorsportanlegg mens andre fikk interessant omvisning i minimuséet Stabben Fort.  

 

 

 

Fra Titran kjørte vi rundt på yttersida av Frøya, tilbake til Hitra og til slutt til Knarrlagsundet som ligger på Ulvøya nordøst for Hitra. Her var den endelige destinasjonen Sjøhuset Knarren. Etter at bilene var pent parkert på rekke på brygga like utenfor restauranten kunne den på forhånd annonserte bilutstillingen starte. Senere på kvelden ble det servert en særdeles velsmakende middag bestående av fiskesuppe, krabber og reker med tilbehør. Resten av kvelden ble tilbragt i hyggelig sosialt samvær i og utenfor Kvitbrygga.

 

 

 

Etter felles frokost søndag morgen var det tid for å utforske turstien som er anlagt rundt Ulvøya. Selv om været ikke var optimalt med en del regn og terrenget delvis ganske ulendt ble det en fin tur. Da vi kom tilbake til Knarren ble det inntatt middag bestående av hvalkjøtt, ferskkjøtt og tilbehør før avreise tilbake til Trondheim. Turen ble avsluttet med felles stopp på Orkanger der alle var enige om at dette hadde vært en fin helg.

En stor takk til Erik, Arne og værgudene for fint opplegg og gjennomføring.

 

 

Skroll til toppen