Medlemsmøte hos BMsport og Berg Karosseri (04.11.08)

Medlemsmøtet i november var lagt til Børseth Motorsport og Berg Karosseri. 19 personer møtte opp for å få et innblikk i motorsportens verden.
På tross av et litt surt og kaldt vær møtte hele 19 personer opp på Coop Spongdal denne høstkvelden. Her dukket det til og med opp en ny sportsvogn, en flott MG Midget nylig innkjøpt og kjørt fra langt sør i Sverige. 

Etter hvert gikk turen til til Berg Karosseri på Byneset der den første delen av møtet skulle foregå. Her er verten for kveldens møte, Knut Ove Børseth, og teamet hans i ferd med å innrede den nye bussen med tilhørende tilhenger som vil bli teamets hjem i store deler av 2009-sesongen. Selv om det gjenstår en god del arbeid er det tydelig at resultatet vil bli en ekvipasje som ikke mange i rallycross-sirkuset kan matche. Imponerende både å ha økonomiske og tidsmessige ressurser til å iverksette et så stort prosjekt.

Etter en interessant gjennomgang, gikk turen videre til Børseth’s eget verksted på Ler. Her fikk vi en grundig innføring i hvordan et rallycrossteam drives og hva som kreves for å være med i toppen. Vi fikk også en orientering om verkstedet som er hovedgeskjeften når det ikke står løp på programmet. Her drives det bl.a. utvikling og produksjon og deler og motorer for løpsbiler samt reparasjoner og forbedringer av karosseri, understell o.s.v. Kundene befinner seg stort sett i det norske og svenske rallycrossmiljøet. Et imponerende anlegg i kontinuerlig utvikling.  

Medlemmene så ut til å synes at dette var et interessant tema. Spørsmålene haglet om motorer, karosseri, understell, kjøring og økonomi. Det er utrolig at noen klarer å finne nye nisjer for etablering av firma. At både kone og resten av familien åpenbart deler den samme interessen, er nok en av grunnene til at dette lar seg gjennomføre i praksis.

  

 

Etter servering av kaffe og kaker måtte medlemmene nesten jages hjem, vi kunne nok ha holdt det gående til den lyse morgen.

Vi takker Knut Ove og resten av teamet i BMsport for et svært hyggelig og interessant møte og ønsker lykke til i den kommende sesongen. 

PS: For de som vil lese mer om BMsport oppfordres det til å besøke websiden www.bmsport.no.

Skroll til toppen