Vil du være med på Rally Norway?

Som kjent arrangeres WRC – WORLD RALLY CHAMPIONSHIP – RALLY NORWAY i Hedmark og Oppland fredag 13., lørdag 14. og søndag 15. februar 2009 – med en innledning på Bjerkebanen i Oslo torsdag 12. feb.

Arrangørene er interessert i å knytte til seg foreninger og lag som kan stille med postmannskaper. Erfaringen fra ”prøverally” i 2006 og ”ordentlig” rally i 2007 viser at det er lettere å skaffe mannskaper til fredagen enn til lørdagen og søndagen. Rally Norway er derfor interessert i at NSK – Norsk Sportsvogn Klubb – hjelper til med å skaffe mannskaper til vakthold langs løypa særlig lørdag 14. februar – men de er også interessert i flere mannskaper fredag 13. februar og søndag 15. februar.

NSK får betaling pr. person.  Det blir fort penger av det dersom mange medlemmer deltar. Det er for øvrig ikke nødvendig å være medlem i NSK, vi tar med glede i mot andre frivillige. Verken Rally Norway eller NSK dekker transportutgifter, matutgifter eller overnattingsutgifter.

Styret i NSK har overlatt til Olav Helge å representere NSK ovenfor Rally Norway. Dersom du er interessert i å delta som mannskap i Rally Norway, ber styret derfor om at du SNAREST melder interesse til:

Olav Helge, Hellinga 10, 1481 HAGAN,
Priv. 67 07 86 56, mobil 41 66 75 49, [email protected]

I første omgang er vi kun interessert i å registrere interesse, bindende påmelding kommer vi tilbake til seinere.

Si fra om du er interessert i å arbeide alle tre dagene, eller kun fredag, lørdag eller søndag (eller en kombinasjon).

NSK skal være mannskap på SS 12/16 (se nedenfor). Både i 2006 og 2007 valgte mange av oss å dra opp om fredagskvelden, og overnatte i telt eller i bilene (campingbiler, stasjonsvogner, eller – i ett tilfelle – sportsvogn). Vi har håp om å kunne tilby overnatting i to ex-militære 14m2 telt med oppvarming.

Dette er en unik anledning til å komme seg ut i skog og mark – du får masse frisk luft, en del mosjon, og muligheten for å overnatte under stjernene. Dessuten gir det en god følelse å tenke ”Jeg var en liten, men viktig, brikke i Rally Norway”. I 2007 begynte det å snø fredagskvelden. Da trengte man firehjulsdrift for å komme fram til leieren vår. Men fortvil ikke, det er en vanlig parkeringsplass lett tilgjengelig.

Litt om Rally Norway :

Torsdag 12. feb. er det en oppvisningsrunde (SSS 1) på Bjerkebanen i Oslo. Deretter kjører alle deltakerne til Hamar. Servicepark er i og ved Vikingskipet. Start og mål er Torget i Hamar (en km. fra Vikingskipet).

Fredag 13. feb. går løpet i sin helhet i Hedmark, i Kongsvinger-området.

Lørdag 14. feb. går løpet i Hedmark og Oppland, med fartsetapper i Brumunddal, Ringsaker, Mesna, fjellpartiet nordøst for lillehammer og i OL-anlegget i Lillehammer.

Både i 2006 og 2007 var NSK ved det som i 2009 heter SS 12/16 Ringsaker – dvs. SpesialStrekning nr. 12, som kjøres om formiddagen. Første rallybil kommer kl. 09.48. Antakelig må vi være på post 2-3 timer tidligere. Om ettermiddagen kjøres samme SS om igjen, da under navnet SS 16.

Søndag 15. feb. går løpet i Hedmark, fra Våler i sør til Løten i nord. Dersom det er stemning for det, kan vi antakelig flytte oss fra SS 12/16 (Ringsaker) til for eksempel SS 20/23 (Budor), enten slik at vi flytter oss lørdag ettermiddag/kveld, eller tidlig søndag morgen. Første rallybil kommer til Budor kl. 09.24. Antakelig må vi være på post 2-3 timer tidligere.

To dager – dobbelt så mye moro!

Du finner flere opplysninger på www.rallynorway.com og www.bilsport.no 

Interessert ? Kontakt : Olav Helge, Hellinga 10, 1481 HAGAN,
priv. 67 07 86 56, mobil 41 66 75 49, [email protected]

Skroll til toppen