Vårturen 2008

For første gang i historien ble den tradisjonelle vårturen i år lagt nordover. En flott tur med rekorddeltagelse.

Turen startet torsdag 29. mai og hele 15 biler og 29 personer møtte opp. Nye rekorder har blitt vanlig i NSK Trøndelag.

Første etappe gikk i flott vær langs E6 til Grong. Der va det avtalt et besøk hos en lokal bilentusiast. Kalseth, som til daglig driver tannlegepraksis i bygda, ble i løpet av studietiden i Tyskland hektet på bilmerket DKW. Dette har medført til at det i dag står 23 biler av dette merket rundt omkring på eiendommen. Blant annet fikk vi se 5 lekre cabrioletutgaver, 1 i hver av fargene som ble levert originalt. Bilene har han bygd selv utelukkende av originaldeler etter å ha kjøpt opp delelager fra hele Norden. En spesialombygd cabriolet med 2 motorer, 1 foran og 1 bak, og visstnok forrykende fartsressurser, vakte også betydelig interesse blant de besøkende.

DKW DKW

DKW DKW

DKW DKW 

Etterpå kjørte vi bort til Vertshuset i Grong der vi hadde en nydelig middag, trivelig prat, litt slitne, men godt fornøyde med både veger og vær.

Fredag morgen startet vi etter en bedre frokost opp bilene og satte kursen via Høylandet ut mot kysten. Første stopp ble på fiskeværet Abelvær der det ble tid til en kaffepause og litt guidet sightseeing i det flotte været.

DKW DKW
DKW DKW

DKW DKW

DKW DKW

DKW DKW 

Deretter kjørte vi opp på Hundhammerfjellet der Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk har anlagt en stor vindmøllepark. Et imponerende skue med enorme vindmøller og utrolig natur med utsikt til vest. NTEs utsendte ga oss en interessant innføring i hvorfor vindmøllene står der de står, hvordan de fungerer etc. Et spennende innslag i flotte omgivelser.

DKW DKW

DKW DKW

DKW DKW

DKW DKW

Neste etappe gikk til Rørvik der det var tid for en liten matbit. Etter parkering utenfor Norveg midt i byen gikk det ikke lenge før Namdals-Avisas syklende motorjournalist (!) var på plass. Formannen ble intervjuet og resultatet kan leses her

Fredagens siste etappe gikk via flotte veier og en ferje til Brønnøysund hvor vi skulle ha base for natten. Fra ferjeleiet i Vennesund fikk vi selskap av en lokal NSK-medlem i hans strøkne 1973-modell De Tomaso Pantera, nylig importert fra USA. 

Etter at vi hadde ankommet Brønnøysund var det litt tid til overs før middag og flere valgte å kjøre ut til Torghatten og gå opp til hullet i hatten for å se på den flotte utsikten. Deretter gikk turen tilbake til byen og innsjekking på Thon Hotel Brønnøysund, et trivelig hotell midt i byen. Også her dukket lokal presse opp for å ta bilder og intervjue deltagere og formann. Etter at pressekorpset hadde fått sitt fikk vi servert en bedre middag på hotellet.

DeTomaso Pantera DeTomaso Pantera

Ferjekø Ferjekø

Ferjekø Ferjekø

 

Lørdag gikk ferden videre langs Kystriksveien til Sandnessjøen, fremdeles i fantastisk vær. Høye fjell, grønne jorder og blått hav fulgte oss hele veien.

Et stopp ved Alstadhaug kirke og det nyoppførte Petter Dass-muséet ble en trivelig pause. Noen ble med på en reise i Petter Dass´s rike, mens andre klarte seg med eplekake og kaffe på terrassen med flott utsikt over fjorden. Hver sin smak, slik skal det være. Et flott anlegg tegnet av det velrenommerte norske arkitektfirmaet Snøhætta.

Post navigation

Skroll til toppen