Høst-tur 2008 – Oppdal / Eikesdalen (16.08.08)

Nok en vellykket tur med godt oppmøte, fine veistrekninger og trivelig samvær.

7 biler og 11 personer møtte opp kl. 07:30 lørdag morgen for å dra til helgetur på Oppdal med tilhørende kjøretur, grilling og sosialt samvær. Etter en ”transportetappe” til Oppdal møttes vi på Festa Camping kl. 09:30. Flere har hytter i området og hadde dratt sørover kvelden før. Når alle var på plass viste opptellingen til slutt 14 biler og 23 personer.

Dagens første etappe gikk til Sunndalsøra og deretter oppover Litldalen til Aursjøen. På tross av forholdsvis kort avstand til Trondheim var dette områder som til nå var rimelig ukjent for de fleste deltagerne. Men etter å ha tilbakelagt denne kjøreturen kan vi fastslå at dette er en spektakulær vei som absolutt er verdt en tur. De som har opplevd begge veistrekningene mener at dette er enda heftigere enn den mer kjente Trollstigen. På det høyeste er det 947 meter over havet. 

Rundt lunsjtider ble det en stopp på Aursjøhytta som ligger rett ved demningen i nordenden av sjøen. Her var det bestilt rømmegrøt og spekemat som så ut til å falle i smak. Mens vi spiste ga Ole Kristian en god orientering om utbyggingen av kraftverk, veier o.s.v. i Aursjøen og områdene rundt, og vertinna om turistforeninga og hytta. Interessante historiske innslag. Etterpå gikk vi utendørs og tok en kopp kaffe i det flotte været.

Deretter fortsatte turen til Aurstupet. Her var det en utrolig utsikt nedover mot Eikesdalen. De dristigste våget seg helt ut på kanten og la seg ned for å se over kanten, mens andre holdt seg litt lenger inne på fast grunn. Ikke vanskelig å forstå at dette er et populært sted for basehoppere.

Etter en spektakulær nedkjøring til Eikesdalen ble det  en kort stopp ved parkeringsplassen som er utgangspunktet for å gå til Mardalsfossen. Nå var det imidlertid blitt såpass langt utpå dagen at vi etter en kort diskusjon bestemte at vi fikk nøye oss med å se fossen på avstand denne gangen. Dette er Nord-Europas høyeste fossefall på totalt 655 meter, 255 av dem i fritt fall.


Siste etappe gikk langs idylliske Eikelsdalsvatnet ned Eikesdalen og Eresfjorden, via Eidsvåg og Sunndalsøra til Festa.  

Om kvelden ble det bålfest med grilling og trivelig samvær på hytta til Erik og Laila på Aalbu, som ligger flott til med utsikt nedover dalen. Klubben spanderte grillmat ypperlig tilberedt av Eirik som viste skjulte talenter med grillforkleet. En trivelig kveld med mye god mat og drikke, gode historier og spennende quiz inn i de små nattetimer. En stor takk til Erik og Laila som stilte hytte og tomt til disposisjon og Eirik som også var med på forberedelsene dagen før. 


Litt utpå søndag formiddag var det tid for å ta fatt på hjemturen for de som fortsatt ikke hadde reist hjem. Turen gikk til Gjevilvasshytta der vi inntok en kopp kaffe og vafler mens vi nøt den flotte utsikten over Gjevilvatnet. Siste etappe gikk via Nerskogen til Berkåk og deretter hjem til Trondheim.

En vellykket tur med god deltagelse, absolutt et arrangement som frister til gjentagelse.

Skroll til toppen