Copenhagen Grand Prix

Den første utenlandsturen i NSK avd. Trøndelags historie ble en ubetinget suksess. Hele 21 personer møtte forventningsfullt opp på Værnes om ettermiddagen fredag 1. august. Det som hadde startet med at noen enkeltpersoner hadde bestemt seg for å dra til København for å se på historisk racingløp viste seg etter hvert å vekke interesse langt utover det man hadde sett for seg. Dermed var det klart for historiens første utenlandstur i regi av NSK. 

Turen nedover gikk raskt og effektivt med direkte Widerøe-fly til Kastrup og etter en kort taxi-tur var vi på plass på Hotel Phoenix Copenhagen der vi skulle bo under oppholdet. Turarrangørene hadde uten tvil funnet fram til et meget flott hotell med utmerkede fasiliteter og alt lå til rette for en flott helg i en trivelig by.

Etter innsjekking og en kjapp dusj gikk turen til Nyhavn der det var bestilt bord på den trivelige restauranten Barock. Her fikk vi servert meget god mat og tilhørende drikke til godt utpå kvelden. Etterpå ble det også tid til en spasertur på Nyhavn. Et trivelig og livlig strøk om kvelden.  

 

 

Lørdag morgen spiste vi en god hotellfrokost før det var felles møte i resepsjonen og avgang til Fælledparken der turens hovedattraksjon skulle foregå; Copenhagen Historic Grand Prix 2008. Dit var det ikke lenger enn at det var mulig å gå, med en innlagt stopp i et vannhull for påfyll av væske.

Etter å ha kjøpt billetter og fått kledelige armbånd rundt armleddet var vi inne på området og en enorm utstilling av biler inne i parken fanget raskt interessen. Akkompagnert av heftig motorlyd fra løpene som hadde startet på banen som var rigget til like i nærheten var det mye flott og sjeldent og se på. Enkelte fikk til og med øye på biler som lignet veldig på sine egne sportsvogner.

 

 

Etter å ha sett over et stort antall utstillingsbiler var det tid for å ta plass på tribunen. Her ble det raskt klart at dette var førere og biler som sannsynligvis ville holdt godt følge også på NSKs turer. Imponerende lyd og spenstig kjøring. Blant bilene som deltok var det f.eks. Lotus Elan, Lotus Cortina, Austin Healey, Porsche 911, Alfa Giulia, Mini Cooper, Renualt Alpine, Jaguar XK, NSU, Hillman Imp, Ginetta, BMW 2002, Chevrolet Corvette, Ford Falcon, Ford Mustang og Ford Escort. Noen for enhver smak både når det gjelder kjøreegenskaper, motor og nasjonalitet altså.  

 

 
Også blant førerne var det en del kjente fjes, spesielt under løpet ”Royal Pro/Am” på ettermiddagen der det dukket opp navn som David Brabham, Stanley Dickens, Johnny Herbert og Tom Kristensen. Jackie Ickx var til stede som æresgjest og intervjuobject, mens dattera Vanina forsvarte familiens ære med bravur ute på banen. Et friskt innslag i et mannsdominert miljø, og gode gener for bilkjøring har hun tydeligvis også. Grunnen til navnet på løpet var at Prins Joachim også deltok.

På ettermiddagen returnerte vi til hotellet full av opplevelser og inntrykk. Etter en kjapp dusj gikk turen til restauranten Det Lille Apotek der det var bestilt bord for kvelden. Det ble nok en meget hyggelig stund selv om det måtte til to forsøk før hovedretten falt helt i smak. Etterpå spaserte vi bort til Tivoli der de siste par timene fram mot midnatt ble tilbrakt i stemningsfulle og trivelige omgivelser med litt godt i glasset. Enkelte dristet seg også til å prøve et par av attraksjonene like før stengetid. Nok en meget trivelig kveld i hyggelig selskap.

 

 

  

Søndag morgen dro de fleste tilbake til parken for å se mer racing mens enkelte hadde fått nok dagen før og i stedet slo følge med de bedre halvdeler på shopping og sightseeing i byen. For de som var der ble det minst like fartsfylt og spennende som dagen før.

Skroll til toppen