Sportscar Touring 2008 ble en fantastisk tur!

Vårturen i år startet med utgangspunkt fra Kongsberg. Vi fikk skremsler om store køer i området på fredag, men de køene var det noen som hadde avlyst. 12 biler startet i fint vær, og værmeldingen for hele helgen var sol og langt over 20 grader. Ruten fredag gikk til Notodden, Bø via Seljord, flott rute langs Seljordvannet. Videre via Kvitseid til Vrådal. 15 mil med ankomst kl 18 så vi fikk også tid til noen utepils før middag. Quality Staand ligger flott til ved vannet. Etter middag ble det mer tid ute i den flotte sommerkvelden før vi gikk til ro.

Av: Tom Berve

Vi våknet lørdag til et fantastisk vær. Blikk stille på vannet og strålende sol. I og med at det ikke var noen fra Rogalands-avdelingen som hadde meldt seg på tur la vi om ruten for lørdagen. Med alt det Telemark har å by på var det ikke noe vanskelig å få mil under hjulene. Etter å ha nytt en deilig frokost og morgenkaffe i solen satt vi oss i bilene.

Vi var blitt godt kjent kvelden før og var allerede en sammensveiset gjeng og vi gledet oss til fortsettelsen.
Vi fulgte RV 41 langs hele Nisservatn og tok av inn på RV 355 langs Fyresvatnet, via Krossli til Dalen for stopp. Dalen hotell var lukket for bryllup, men det ble en rå med foring allikevel. Siste deltager fra Kristiansand sluttet seg til oss og vi dro videre RV45 mot Rotemo. Videre fulgte vi 9’ern via Hovden, Haukeli og opp til bestemmelsesstedet ved Vågslivann.

Det er mye opp og ned i Telemark så de som ville dra på litt i svingete stigninger fikk anledning til det flere ganger. De som ville ta svingene i roligere tempo fikk anledning til det. Vi var aldri langt unna hverandre. På Vågslitun var vi de eneste gjestene, det var mellomsesong. Litt skuffet ble vi nok da vi fikk vite at tappetårnet var ute av funksjon, men Gro visste råd. Hun ”laget” halvlitere. Terrassen var under oppbygging så der ble det også improvisasjon som et av bildene viser. Ølen smakte like godt.

Middagen ble ikke improvisert. Fantastisk måltid med masse mat. Toppet med hjemmelaget Daim is kake. Bedre kunne det ikke bli. Veldig hyggelig kveld, vi gikk mette, utørste og solbrente til køys.

Ruten hjemover gikk først til Rjukan. Vi tok Krossobanen opp og fikk flott oversikt over hele Rjukan. For noen av oss gikk turen videre over Gaustablikk, Tuddal og veien til Sauland med sol, masse snø og nydelig landskap.

Så var det avslutning via Notodden og Kongsberg.

Tusen takk for turen alle sammen, Mange hyggelige mennesker som vi i turkomiteen oppfatter at var meget godt fornøyde med rute, samvær, bespisning og alt som hører til på tur. Ikke noe bilproblemer! Telemark kan anbefales.

Det ligger flere bilder i Bildegalleriet!

Skroll til toppen