Trøndelag_2017_Kalender_Steinkjer_1

Søndagstur

Avdeling: Trøndelag

Første etappe går til Gråmyra, der vi møter de som kommer fra Nord-Trøndelag. Derfra går ferden videre om Stiklestad og langs Leksdalsvannet, denne gangen venstre side av vannet. Vi kjører om Nordnes og Henning og inn til Steinkjer. Her tar Per Terje Lænn oss med til brannstasjonen med veteranbilene og videre til Egge Museum.

Nord-Trøndelag Motorhistoriske Forening (NTMF) har hovedkvarter i Steinkjers gamle brannstasjon og 130 medlemmer i mesteparten av fylket.

Egge Museum får vi blant annet se en 1909-modell Vivinus fra Belgia, en av Norges eldste og mest spesielle veteranbiler, en 1929 Chevrolet som gikk som buss og lastebil i Ytre Namdal i mange år,

og en urestaurert 1947 Fargo lastebil som i en årrekke gikk som melkebil mellom Røra og Verdal.

Se artikkel med bildegalleri i Adresseavisen: Tar vare på motoriserte kulturminner

 

Etter interessante omvisninger kjører vi kl. 13:30 tilbake sørover fra Steinkjer til Trondheim. Vi tar av fra E6 noen kilometer sør for Steinkjer og inn Rv 761 som vi følger ut Inderøya.

Kl. 14:00 spiser vi lunsj Øynaparken, som ligger flott til et storslått utsiktsplatå over et enestående vakkert kulturlandsskap Sakshaug, noen kilometer fra Straumen. Her nyter vi mat og utsikt i ro og mak før det blir avgang hjemover kl. 15:30 (tilbake i Trondheim ca. kl. 17)..   

Velkommen til en hyggelig biltur med interessant påfyll av rik bilhistorie og bilkultur fra Nord-Trøndelag.

Skroll til toppen